Περιποίηση προσώπου για λίγο πριν τον ύπνο

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Το πρόσωπό μας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος, το οποίο χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να παραμένει λαμπερό και υγιές, μιας και εκτίθεται συνεχώς σε δυσάρεστους εξωγενείς παράγοντες, όπως η σκόνη, η ηλιακή ακτινοβολία, τα καυσαέρια και οι ρύποι. Για το λόγο αυτό, η σωστή περιποίηση είναι το Α και το Ω, ειδικά λίγο προτού πάμε για ύπνο, τότε δηλαδή που η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι αρκετά επιβαρημένη από την ταλαιπωρία της ημέρας κι έχει ανάγκη από καθαριότητα και αναζωογόνηση. Ποια είναι λοιπόν τα βήματα αυτά που μας χαρίζουν σφριγηλό και νεανικό δέρμα, αν τα ακολουθούμε κατά γράμμα λίγο πριν αποκοιμηθούμε;

Αφαίρεση μακιγιάζ

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό βήμα για ένα σωστό και βαθύ καθαρισμό, είναι η απομάκρυνση του μακιγιάζ από το πρόσωπό σας. Με αυτό τον τρόπο, επιτρέπετε στην επιδερμίδα σας να αναπνεύσει ξανά και να αναζωογονηθεί μετά από μια δύσκολη μέρα. Καλό θα ήταν βέβαια, να μην χρησιμοποιείτε υγρά μαντηλάκια, αντίθετα προτιμήστε gel ντεμακιγιάζ ή μία κρέμα καθαρισμού.

Καθαρισμός προσώπου

Το δεύτερο και εξίσου πολύτιμο βήμα πριν τον ύπνο, είναι ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου με χλιαρό νερό και κάποιο μαλακό σαπούνι, προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες και οι ρύποι. Η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ σημαντική, καθώς όταν είναι χλιαρό προς ζεστό βοηθάει τις  τοξίνες να απομακρυνθούν πιο ομαλά από το δέρμα.  Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το σαπούνι, καλό θα ήταν να ζητήσετε τη γνώμη του δερματολόγου σας για το κατάλληλο προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις δικής σας επιδερμίδας. Αυτό επειδή κάποια σαπούνια απλώς ξηραίνουν το δέρμα χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μαλακή πετσέτα

Μετά το πλύσιμο, σειρά έχει το στέγνωμα του προσώπου. Επιλέξτε μία αφράτη και μαλακή πετσέτα, την οποία θα εφαρμόσετε ταμποναριστά πάνω στην επιδερμίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τις πιθανές φθορές ή βλάβες. Απολαύστε το απαλό σας πρόσωπο και σιγουρευτείτε πως είναι απόλυτα στεγνό, πριν περάσετε στο επόμενο βήμα.

Το θαυματουργό σκραμπ

Η απολέπιση προσώπου ενδείκνυται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο πραγματική εξυγίανση των πόρων του δέρματος. Επιλέξτε κάποιο φυσικό προϊόν όπως ζάχαρη με μέλι και γάλα ή εναλλακτικά προτιμήστε προϊόντα με βάση τον άργιλο ή τον άνθρακα.

Σωστή ενυδάτωση

Μία ενυδατική κρέμα νυκτός είναι απαραίτητη ακόμα και για όσες ώρες κοιμόμαστε. Αυτό συμβαίνει επειδή, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα μας έχει ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση. Απλώστε με κυκλικές κινήσεις ένα ελαφρύ στρώμα ενυδάτωσης στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…