Περίεργα και τρομακτικά αξιοθέατα στον κόσμο

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Αρχαιολογικά μουσεία, όμορφα κτίσματα, πύργοι, κάστρα κτλ. Άν τα έχεις βαρεθεί όλα αυτά, υπάρχουν πολλά άλλα παράξενα, ιδιαίτερα και πολλές φορές τρομακτικά αξιοθέατα ανα τον κόσμο, για να ξεφύγεις απο τη ρουτίνα. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Whinchester House, Καλιφόρνια

Άν αναρωτιέσαι ποιό είναι το αξιοθέατο, αυτό είναι όντως ένα σπίτι. Δεν είναι όμως ένα οποιοδήποτε σπίτι. Εξωτερικά βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σπίτι όπως αυτά που βλέπουμε στις παλιές αμερικάνικες ταινίες. Μέσα του όμως κρύβει μια ιστορία. Λέγεται οτι μέσα στα 160 δωμάτιά του, ζει το φάντασμα ενός κοριτσιού. Έτσι προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες που είναι περίεργοι να μάθουν τί συμβαίνει, αφού το συγκεκριμένο σπίτι είναι ανοικτό για το τουριστικό κοινό. Πολλοί μάλιστα έχουν παραδεχθεί οτι κατα τη διάρκεια της παραμονής τους μέσα στο σπίτι άκουσαν περίεργους θορύβους και είδαν περίεργα γεγονότα.

Ψυχιατρείο Beechworth, Αυστραλία

Γίνεται ένα ψυχιατρείο να είναι ανοικτό για το τουριστικό κοινό ως αξιοθέατο; Κι όμως γίνεται. Το συγκεκριμένο, λειτουργούσε ως κανονικό ψυχιατρείο για 128 χρόνια. Κατα τη λειτουργία του λέγεται πως συνέβησαν περίεργοι θάνατοι και άλλα παράξενα γεγονότα, με συνέπεια να συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα στο παρόν, σύμφωνα με τους επισκέπτες. Πάντως ακόμη και να μην ισχύουν αυτά, το μακάβριο εσωτερικό του, εξιτάρει την περιέργεια και αξίζει μια ξενάγηση.

Το παγωμένο ενυδρείο, Ιαπωνία

Ενυδρεία μπορεί να έχουμε επισκεφθεί πολλοί, παγωμένα ενυδρεία όμως όχι. Το ενυδρείο αυτό που βρίσκεται στην Ιαπωνία διαθέτει 50 παγοκολώνες, μέσα στις οποίες υπάρχουν 80 διαφορετικά ήδη θαλασσινών κυριολεκτικά παγωμένα. Εννοείται πως οι επισκέπτες μπαίνουν μέσα στο χώρο με ζεστά ρούχα…

Φρούριο Bhangarh, Ινδία

Το συγκεκριμένο μπορεί φαινομενικά να μην έχει κάτι το παράξενο ή τρομακτικό, αυτό όμως που τρομάζει τους επισκέπτες του είναι πιο πολύ η ιστορία του. Πρόκειται για μια όμορφη πόλη του παρελθόντος, της οποίας πλεον έχουν μείνει μόνο τα ερείπια. Ωραία μέχρι εδώ. Κάποτε όμως, λέγεται, οτι ένας μάγος καταράστηκε όλους τους κατοίκους, όχι απλά να πεθάνουν, αλλά να βασανίζονται οι ψυχές τους για πάντα. Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός οτι η ίδια η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την είσοδο στους επισκέπτες μετά τη δύση του ηλίου, αφού όσοι μπήκαν αυτή την ώρα, δεν βγήκαν ποτέ.

Μουσείο Βασανιστηρίων, Mάλτα

Άν τρομάζεις εύκολα καλό είναι να μην επισκεφθείς αυτό το μουσe;iο, στη Mdina της Μάλτας. Όλη η μεσαιωνική πόλη σε προϊδεάζει ηδη για το τί θα δεις στις πρώην φυλακές και νυν μουσείο βασανιστηρίων. Στα διάφορα δωμάτια θα δεις πολλά είδη βασανιστηρίων που υπέστησαν οι φυλακισμένοι στο παρελθόν. Βασανιστήρια απο την εποχή των ιπποτών, μέχρι τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι κούκλες που αναπαριστούν τα βασανιστήρια, είναι φτιαγμένες και τοποθετημένες έτσι ώστε το θέαμα να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.