Πασχαλινά βιβλία για παιδιά

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν βιαστικές και οι μικροί μαθητές ξεκινούν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους, περιμένοντας πως και πως να ξεκουραστούν από τις υποχρεώσεις του σχολείου. Κάτι άλλο όμως που επίσης περιμένουν με μεγάλη προσμονή, είναι ο νονός ή η νονά που θα έρθει και φέτος φέρνοντας στο βαφτιστήρι, όχι μόνο την αναστάσιμη λαμπάδα, αλλά και ένα σωρό άλλα δώρα.

Αν λοιπόν είστε νονός και αναρωτιέστε για το τι δώρο θα επιλέξετε αυτό το Πάσχα για το βαφτιστήρι σας, σας έχουμε την πιο απλή και εποικοδομητική λύση. Ξεχάστε τα ηλεκτρονικά και τα παιχνίδια, και επικεντρωθείτε στο βιβλίο, το καλύτερο δώρο που κάποιος μπορεί να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για να επιλέξετε το ιδανικό παραμύθι για τον δικό σας μικρό αναγνώστη.

«Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά»

Πώς μπορεί ένας λαγός να μισεί τα κόκκινα, πασχαλινά αυγά; Θα το μάθουμε στο γεμάτο περιπέτεια βιβλίο της Χρυσάνθης Καραΐσκου, από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια. Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει;»

«Πασχαλινή ιστορία αγάπης»

Αναμφισβήτητα το Πάσχα είναι η γιορτή της αγάπης και της χαράς. Μέσα από αυτή την πολύ τρυφερή ιστορία της Μαρίας Ανδρικοπούλου, τα παιδιά αλλά και οι γονείς, μαθαίνουν για την πραγματική δύναμη της αγάπης, του ανώτερου και ευγενέστερου των συναισθημάτων.

«Τι ετοιμάζει κάθε Πάσχα ο κύριος Ζαχαρίας, ο ζαχαροπλάστης, για να ευχαριστήσει τους μικρούς του φίλους; Φέτος θα ετοιμάσει τα ίδια ή μήπως έχει σκεφτεί κάτι ιδιαίτερο;  Κι εκείνος ο λαγός που είναι φτιαγμένος από σοκολάτα γάλακτος γιατί είναι τόσο θλιμμένος άραγε;»

«Πάσχα με την οικογένεια»

Μέσα από αυτό το διαδραστικό βιβλίο της Σταυρούλας Βαρδάκου – Κάνιου, τα μικρά παιδιά εξοικειώνονται με την παραδοσιακή γιορτή του Πάσχα μέσα από ευχάριστες εικόνες και απλό, κατανοητό λόγο. Επιπλέον, μετά την ανάγνωση, στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν πασχαλινές δραστηριότητες και κατασκευές με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά, περνώντας ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

«Πασχαλινά διηγήματα»

Πρόκειται για ένα βιβλίο για μεγαλύτερα παιδιά, γραμμένο από την πένα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος μας διηγείται πασχαλινές ιστορίες μιας άλλης εποχής. Ο τρόπος γραφής του λαμπρού λογοτέχνη, θα γεμίσει τους μικρούς αναγνώστες εικόνες και συναισθήματα από το ελληνικό Πάσχα του παρελθόντος, που μάλλον δεν έχει χαθεί οριστικά.

«Αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα»

Ένα κλασικό βιβλίο, πλούσιο και ελκυστικό, που δεν μπορεί παρά να συνεπάρει τον μικρό σας αναγνώστη. Δέκα αγαπημένες πασχαλινές ιστορίες, μέσα από την πένα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων, με υπέροχη εικονογράφηση ζωντανεύουν, θυμίζοντάς μας την αληθινή αξία της γιορτής αυτής.

«Πάσχα με τον Χρήστο»

Ο αγαπημένος μας Χρήστος Δημόπουλος, μας χάρισε αυτό το υπέροχο, διαδραστικό βιβλίο για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και δημιουργίας. «Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης.»

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…