Όχημα αυτό-οδηγούμενο κατάστημα!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Θέλετε τα ψώνια  ακριβώς έξω από την πόρτα σας; Να που κάποιοι σκέφτονται πριν από εσάς, για εσάς.

Έτσι ιδρύθηκε το πρώτο ρομποτικό παντοπωλείο, που θα σας έρχεται αντί να πηγαίνετε εσείς σε αυτό. Εσείς δεν έχετε παρά να του ανοίξετε και να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα του.   Η  Robomart λοιπόν παρουσίασε στο Λας Βέγκας ένα αυτο-οδηγούμενο όχημα που μεταφέρει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η εταιρεία έχει ως βάση την Καλιφόρνια και η υπηρεσία λειτουργεί με την εξής λογική: οι χρήστες έχουν μια εφαρμογή στο smartphone τους και μέσω αυτής καλούν το όχημα. Ο ιδρυτής της start-up είναι ο Ali Ahmed, θέλησε οι καταναλωτές να παραγγέλνουν τα ψώνια τους μέσω sms.  Δηλώνει πως κατάλαβε, ότι: «Οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται κάποιον άλλον να διαλέξει γι’ αυτούς. Προτιμούν να διαλέγουν οι ίδιοι τα φρούτα και τα λαχανικά τους».

Το Robomart είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πέντε φορές φθηνότερο όσον αφορά στη λειτουργία σε σχέση με συμβατικά οχήματα delivery τα οποία χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από παντοπωλεία, online και μη. Επίσης, έρευνες marketing δείχνουν πως το 65% των Αμερικανίδων 26-44 ετών θα καλούσαν ένα Robomart πάνω από μία φορά την εβδομάδα.

Μόλις το καλέσετε και έρθει, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε την πόρτα και να διαλέξετε από αυτό. Η  χρέωση γίνεται μέσω τεχνολογίας «grab and go», χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους checkout, η οποία βλέπει τι πρέπει να χρεώσει και στέλνει απόδειξη. Τα οχήματά της Robomart είναι ηλεκτρικά, μπορούν να διανύσουν 130 χλμ και φτάνουν σε ταχύτητα τα 40 χλμ/ώρα. Σύντομα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πιλοτικές δοκιμές.

Δεν θα χρειάζεται στο μέλλον να τρέχετε εδώ και εκεί για τα καθημερινά ψώνια. Ούτε οι έμποροι να πληρώνουν κάθε μήνα τρελά ποσά για στέγαση. Εσείς  γράφετε το sms, αυτοί θα βάζουν μπρος την μηχανή και θα σας φέρνουν όπου κι αν είστε, ό,τι θελήσετε!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr