Ο ουρανοξύστης που θα κρέμεται από αστεροειδή

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Αρχιτεκτονική εταιρεία από τη Νέα Υόρκη παρουσίασε έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό, το Analemma Tower, ενός ουρανοξύστη που θα κρέμεται από έναν αστεροειδή, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από την Γη με ακρίβεια.

Ο προτεινόμενος ουρανοξύστης, θα είναι το ψηλότερο κτίριο που δημιουργήθηκε ποτέ και θα ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια κάθε μέρα μεταξύ των δύο ημισφαίριων του πλανήτη. Όσο για τους ενοίκους του ουρανοξύστη, θα μπορούν να βγουν έξω, μόνο με τη βοήθεια αλεξίπτωτου.

Η καινοτόμος ιδέα της εταιρείας σχεδιασμού Clouds Architecture Office καλεί το «Παγκόσμιο Σύστημα Υποστήριξης Orbital»,  να τοποθετήσει ένα μεγάλο αστεροειδή σε τροχιά ακριβώς πάνω από τη γη, σε ύψος περίπου 50.000 χιλιόμετρα (31.068 μίλια) ο οποίος θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη με ακρίβεια. Το κτίριο θα κρέμεται με υψηλής αντοχής και δυναμικότητας σύρματα, τα οποία θα είναι τυλιγμένα στον επιλεγμένο αστεροειδή.

Ο πύργος στην πραγματικότητα θα μοιάζει περισσότερο με μια πλωτή πόλη, χωρισμένος σε τομείς, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος εστιατορίων, καταστημάτων και διασκέδασης στο κάτω μέρος, εμπορικών γραφείων, ενός τομέα καλλιέργειας, ενός τομέα κατοικιών ακόμη και ενός ειδικού χώρου θρησκευτικής λατρείας.

Ο ουρανοξύστης θα τροφοδοτείται από διαστημικούς ηλιακούς συλλέκτες, που θα έχουν το πλεονέκτημα να εκτίθενται συνεχώς στην ηλιακή ακτινοβολία. Θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη μοναδική θέση του με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών για την ενέργεια και ένα σύστημα φίλτρων για την υγροποίηση στα σύννεφα και για το νερό της βροχής για την παροχή του γλυκού νερού.

Το πλεονέκτημα της κατασκευής ενός τέτοιου κτιρίου, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, είναι ότι δεδομένου ότι είναι στον αέρα, μπορεί να κατασκευαστεί και να μεταφερθεί οπουδήποτε. Θα καλύπτει το βόρειο και το νότιο ημισφαίριο, ενώ η τροχιακή διαδρομή θα ακολουθεί ένα 24ωρο σχήμα ταξιδεύοντας πάνω από μεγάλες πόλεις όπως η Αβάνα, η πόλη του Παναμά και φυσικά η Νέα Υόρκη. Στο τέλος της κάθε ημέρας ο ουρανοξύστης θα επιστρέφει στην ίδια θέση στον ουρανό.

Όσο φαντασμαγορικό και αν σας φαίνεται, εκείνοι σας διαβεβαιώνουν πως είναι απόλυτα εφικτό.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr