Όταν το φίλτρο του καφέ μεταμορφώνεται

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Όταν το φίλτρο του καφέ μεταμορφώνεταιΤο φίλτρο του καφέ είναι απαραίτητο υλικό για την παρασκευή καφέ. Σε περίπτωση, όμως, που χάσατε το σουρωτήρι ή το βαμβάκι ή κοπήκατε το φίλτρο είναι στο ντουλάπι έτοιμο για να μεταμορφωθεί χάρη στα μικρά σωματίδια του υπεραπορροφητικού χαρτιού.

Καθαρίστε τα παράθυρα και τους καθρέπτες

Επειδή τα φίλτρα του καφέ δεν αφήνουν χνούδι, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με πανιά για να δώσετε στα παράθυρα τη λάμψη που τους αξίζει.

Καθαρίστε το αυτοκίνητό σας

Τα φίλτρα δεν αφήνουν χνούδι, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, και μπορούν να λειτουργήσουν ως πανιά για τον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας. Απλά εφαρμόστε στο φίλτρο λίγο ελαιόλαδο, και θα αποκτήσετε ένα καθαρό αυτοκίνητο σε χρόνο μηδέν.

DIY σουρωτήρι

Χρειάζεστε ένα σουρωτήρι; Τοποθετήστε ένα φίλτρο καφέ.

Σταματά την αιμορραγία

Κανείς δεν αγαπά την αιμορραγία από ξυράφι. Σε περίπτωση, βέβαια, που κοπείτε σταματήστε τη γρήγορα σχίζοντας ένα μικρό τμήμα από το φίλτρο και πατήστε πάνω στο κόψιμο μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.

Αποσμητικό χώρου

Χρησιμοποιήστε το φίλτρο για να κατασκευάσετε αρωματικά σακουλάκια. Αυτά έχουν την ιδιότητα να διατηρούν το άρωμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ασετόν

Αντί να ψάχνετε βαμβάκι, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ για να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών. Επειδή είναι φτιαγμένο από μικρά σωματίδια χαρτιού, απομακρύνει το βερνίκι γρήγορα.

Μωρομάντηλα

Επειδή είναι ανθεκτικά, χρησιμοποιήστε τα φίλτρα καφέ αντί για χάρτινες πετσέτες για την κατασκευή σπιτικών μωρομάντηλων.

Όταν το φίλτρο του καφέ μεταμορφώνεταιΠρήξιμο στα μάτια

Βρέξτε το φίλτρο με νερό και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το ως μια κρύα κομπρέσα στα μάτια.

Πρόβλημα φελλού

Δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα. Καλύψτε το πάνω μέρος του μπουκαλιού με ένα φίλτρο καφέ και στραγγίξτε το κρασί από τον φελλό που προσχώρησε στο εσωτερικό του.

Λύση στη φωτογραφική μηχανή

Σταματήστε τα κόκκινα μάτια και το διάχυτο φλας της φωτογραφικής μηχανής σας με ένα φίλτρο του καφέ. Άμεσο, απαλό φως!

Στεφάνι για διακοπές

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα του καφέ για να δημιουργήσετε ένα όμορφο στεφάνι για την περίοδο των διακοπών.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…