Όταν η περιποίηση προσώπου γίνεται ανδρική υπόθεση

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Η εξωτερική ομορφιά είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που η ζέστη και ο ήλιος αφυδατώνουν το δέρμα μας, ποιος δεν θα ήθελε να έχει καθαρή, φωτεινή και υγιή επιδερμίδα στο πρόσωπό του; Πέρα από το γεγονός της όμορφης εξωτερικής όψης, μία τέτοια αίσθηση μόνο συναισθήματα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης προσφέρει… και στα δύο φύλα. Ας δούμε λοιπόν, πως η περιποίηση προσώπου γίνεται ανδρική υπόθεση και με ποιες συμβουλές ένας άνδρας μπορεί να νιώθει ελκυστικός και όμορφος.

Προστασία από τον ήλιο

Τώρα το καλοκαίρι, η προστασία από τον ήλιο πρέπει να είναι το μεγαλύτερο μέλημα από όλους μας. Οι άνδρες με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα κινδυνεύουν περισσότερο να καούν από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς έχουν χαμηλότερα επίπεδα μελανίνης στην επιδερμίδα τους. Συνεπώς, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούν αντιηλιακό στα σημεία του δέρματος που είναι εκτεθειμένα, και ειδικότερα στο πρόσωπο. Τα γυαλιά ηλίου και τα καπέλα είναι επίσης απαραίτητα αξεσουάρ.

Τακτικός καθαρισμός

Προτού πέσετε για ύπνο κάθε βράδυ, είναι σημαντικό να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας, για να απομακρύνετε όλους τους ρύπους και τη σκόνη που έχουν μαζευτεί στους πόρους του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ενέργεια αυτή, προλαμβάνει την ακμή αλλά και άλλες μολύνσεις του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

Ενυδάτωση

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη συνολική υγεία και όψη του δέρματος. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα, και, φυσικά  πίνετε πολύ νερό, έτσι ώστε να μην επιτρέψετε στην επιδερμίδα σας να είναι αφυδατωμένη αλλά και να προλάβετε τις εξάρσεις ακμής.

Η δύναμη της παπάγιας

Η παπάγια έχει ευεργετική επίδραση στην επιδερμίδα μας. Βοηθά στο να διατηρούμε το πρόσωπό μας όμορφο και λαμπερό. Απλά κόψτε μια παπάγια στη μέση και απλώστε την στο πρόσωπό σας, κάνοντας απαλό μασάζ πριν τον ύπνο. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Κάντε απολέπιση

Ίσως μια από τις σημαντικότερες συμβουλές που οι περισσότεροι άνδρες παραβλέπουν.  Η απολέπιση έχει τεράστια οφέλη για την επιδερμίδα μας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας και βρείτε ένα προϊόν που να ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Τέλος,  φροντίστε να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…