Μια ομάδα κτηνιάτρων βοηθάει εθελοντικά τα ζώα σε όλη την Ελλάδα

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο Γιάννης Μπάτσας, πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, μας υποδέχεται στο γραφείο του, ξεφορτώνοντας ακόμη τις κούτες με τα ιατρικά εργαλεία και όσα είναι απαραίτητα σε ένα φορητό χειρουργείο. Έχει μόλις επιστρέψει από μια αποστολή βοήθειας στα Γρεβενά, όπου, μετά από πρόσκληση του δήμου, στείρωσαν και εμβολίασαν ζώα της περιοχής.

Είναι κάτι που κάνουν εθελοντικά εδώ και τριάμισι χρόνια, από τον Μάρτιο του 2013 που συστήθηκε η ΕΔΚΕ, μια ΜΚΟ που αποτελείται από 210 κτηνιάτρους και 150 φοιτητές –συνολικά έχει πάνω από 250 μέλη– με δράση σημαντική για τα ζώα και τους ανθρώπους της ελληνικής επικράτειας. Κάνουν αποστολές σε όποιο μέρος της Ελλάδας τους ζητηθεί βοήθεια από επίσημο φορέα και εμβολιάζουν, στειρώνουν, χειρουργούν ή βάζουν μικροτσίπ σε αδέσποτα ή άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας.

«Μέχρι τώρα έχουμε πάει σε 35 μέρη» λέει. «Πριν από 15 μέρες ήμασταν στην Ελευθερούπολη, λίγο πριν στην Κάσο, ακόμα πιο πριν στα Κουφονήσια, στην Κρήτη, έχουμε πάει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο lifo.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…