Οι συνήθειες που ενοχλούν τους άντρες (και ας μην το παραδέχονται)

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Η οικειότητα, η άνεση την οποία αισθανόμαστε σε μία συντροφική σχέση, αναπόφευκτα γεννούν την άνεση.

Μέσα από αυτή την άνεση η γυναίκα νιώθει ότι μπορεί να συμπεριφέρεται χωρίς φόβο μπροστά στον σύντροφό της. Μέχρι εδώ καλά. Από αυτή την άνεση όμως, προκύπτουν και κάποιες συνήθειες που πιθανώς να ενοχλούν τους άντρες κι ας μην σας το λένε.

Ορίστε μία λίστα συνηθειών που προκύπτουν σε μία σχέση και πώς τις βιώνουν οι άντρες.

Του κλέβετε την κουβέρτα

Είναι μία κατάσταση που την έχουν βιώσει όλοι. Μπορεί ο άντρας σας να ξυπνά στη μέση της νύχτας και να διαπιστώνει ότι έχει μείνει, ουσιαστικά, ξεσκέπαστος. Δεν πρόκειται για κάτι που γίνεται ηθελημένα. Ενδέχεται, μάλιστα, να συμβεί στον καθένα.

«Άσε με να δω την ταινία…»

Μία αγαπημένη συνήθεια των ζευγαριών είναι οι βραδιές ταινίας. Θαυμάσια ιδέα. Οι δύο σας θα δείτε μία ταινία, με ηρεμία…μέχρι τη στιγμή που η φίλη σας αρχίσει να βάζει το μαξιλάρι μπροστά στο πρόσωπο για να μην δει τις βίαιες σκηνές, για ν’ αρχίσει αμέσως μετά να σας ρωτάει: «τι έγινε», «έχασα τίποτα». Ε, τι να γίνει…

Τσιμπιδάκια παντού

Ξαφνικά, ένας άντρας αρχίζει ν’ ανακαλύπτει και από ένα σας τσιμπιδάκι όπου σταθεί. Είναι μία γλυκιά υπενθύμισή σας, όταν δεν είστε μαζί.

«Δεν πολυπεινάω»

Ίσως στην αρχή, όταν μας γίνεται η πρόταση για φαγητό να μην ξέρουμε πόσο πεινάμε. Στη συνέχεια αλλάζουμε γνώμη και ίσως καταλήξουμε να φάμε τη διπλάσια μερίδα από αυτή του φίλου μας ή να τρώμε το μισό πιάτο του, γιατί εμείς δεν παραγγείλαμε τίποτα.

Κλείνουμε το ξυπνητήρι

Η αναβολή του βάρβαρου πρωινού ξυπνήματος είναι φυσιολογική αντίδραση πολλών ανθρώπων προκειμένου να χαρούν πέντε ή δέκα λεπτά πρωινού ύπνου. Δυστυχώς όμως, τα πέντε ή δέκα λεπτά εύκολα γίνονται μία ώρα. Ακόμη και όταν δε γίνονται, ο ύπνος μετά το πρώτο κουδούνισμα του ξυπνητηριού δεν είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Αντίο ζεστό νερό

Η αγάπη των γυναικών για το ζεστό νερό είναι κάτι το οποίο δεν ωφελεί να προσπαθήσετε ν’ αλλάξετε. Οι γυναίκες πάντα τελειώνουν το ζεστό νερό, όσο και αν είναι διαθέσιμο, και συνήθως ανεξαρτήτως εποχής. Ίσως να ευθύνεται η φύση μας γι’ αυτό. Υπομονή, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.

«-Τι έχεις;» «-Τίποτα»

Ορίστε λοιπόν μία έκφραση που σημαίνει το αντίθετο από εκείνο που δηλώνει. Οι γυναίκες μεγαλώνουν με την εντύπωση ότι ο θυμός πρέπει να κρύβεται ή ακόμη καλύτερα και να μην βιώνεται, γιατί είναι συναίσθημα που δεν αρμόζει στη γυναικεία φύση. Όταν η συμπεριφορά της συντρόφου είναι  αμυντική, έχετε πάντα την υπομονή να το αναλύσετε μαζί της.

Το επίκεντρο της προσοχής

Υπάρχουν γυναίκες που επιθυμούν και αισθάνονται όμορφα όταν είναι το επίκεντρο της προσοχής των άλλων ανθρώπων, μία τάση που εμφανίζεται με τον ερωτικό σύντροφο. Τα πράγματα μπορεί να λάβουν ανεπιθύμητη τροπή όταν οι γυναίκες αυτές βρεθούν με συντρόφους που δεν σχετίζονται με τρόπο που ανταποκρίνεται στη συγκεκριμένη συναισθηματική τους ανάγκη.

Δημόσιες Σκηνές

Το ξέσπασμα ενός καυγά σε δημόσιο χώρο συνδέεται με την παραπάνω τάση, την αναζήτηση της προσοχής. Υπάρχουν φορές που μία γυναίκα χάνει την ψυχραιμία της με τον σύντροφό της και αδιαφορεί για τον αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι γύρω. Δυστυχώς για όλους, όσο περισσότερος κόσμος υπάρχει, τόσο σφοδρότερο είναι το ξέσπασμα της έντασης.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…