Οι πολυτελείς σουίτες του εμβληματικού τρένου Venice Simplon Orient Express

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Αν υπάρχει ένα μέσο μετακίνησης ικανό να σε μεταφέρει στη χρυσή εποχή των ταξιδιών αυτό είναι σίγουρα το Venice Simplon Orient Express. Τα ταξίδια με τρένα αποτελούσαν κάποτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο μετακίνησης στην Ευρώπη με το Orient Express να έχει μεταφέρει, από το 1883, μερικούς από τους πιο ευκατάστατους επιβάτες σε Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο και στις ενδιάμεσες πόλεις. Αν και σήμερα δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης, είναι ο καλύτερος για να απολαύσεις τη διαδρομή και τα περιβάλλοντα τοπία.

Οι πολυτελείς σουίτες του εμβληματικού τρένου Venice Simplon Orient Express

Η αναβίωση του τρένου ξεκίνησε το 1977 όταν ο James B. Sherwood αγόρασε παλιά βαγόνια και τα μετέτρεψε σε λαμπερούς χώρους φιλοξενίας. Με 18 βαγόνια, μία μπουτίκ και ένα πιάνο bar, το τρένο μπορεί να φιλοξενήσει 180 επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε ένα από τα τρία εστιατόρια ή να πιουν το τσάι τους στις πολυτελείς καμπίνες.

Οι πολυτελείς σουίτες του εμβληματικού τρένου Venice Simplon Orient Express

Κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, αλλά οι νέες σουίτες είναι αυτές που τραβούν την προσοχή. Εμπνευσμένες από τους τρεις εμβληματικούς σταθμούς του τρένου – Παρίσι, Βενετία, Κωνσταντινούπολη – κάθε σουίτα είναι μοναδική. Καταλαμβάνοντας το 1/3 κάθε βαγονιού, οι σουίτες έχουν ξύλινη επένδυση, πολυτελή υφάσματα και εξαιρετικό ντιζάιν. Σε συνεργασία με την ομάδα ντιζάιν του Belmond, η εταιρεία Wimberly Interiors άντλησε έμπνευση από παλιές φωτογραφίες με art deco ντιζάιν, κατά τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, όταν το τρένο μεσουρανούσε.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…