Οι καλύτεροι κινηματογράφοι στον κόσμο

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Το σινεμά είναι χώρος ψυχαγωγίας για τους περισσότερους απο εμάς. Η κάθε ταινία αποκτά άλλη μαγεία. Ακόμη και αν αυτή είναι μέτρια, στο σινεμά φαντάζει καλύτερη. Για όλους εμάς τους σινεφίλ λοιπόν, παρουσιάζουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο.

4DX, Σεούλ

Μιλάμε για την απόλυτα βιωματική αίθουσα κινηματογράφου. Βιωματική γιατί σε κάνει να μπαίνεις μέσα στην ταινία όσο δεν πάει, και να τη ζεις πραγματικά. Πώς; Με όλες τις τεχνολογίες που υπάρχουν. Στην αίθουσα αυτή θα δεις ταινίες 4D, αλλά θα γίνεις και πρωταγωνιστής, αφού ανάλογα με την πλοκή της ταινίας το κάθισμά σου θα κουνιέται! Επίσης, στην αίθουσα θα αντιληφθείς μυρωδιές, ανέμους, ακόμη και βροχή κάποιες φορές και η ταινία, γίνεται πραγματικότητα!

Cine De Chef, Σεούλ

Ξανά η Σεούλ στη λίστα, αλλά καθόλου άδικα. Κι εδώ θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας το όνομα της κινηματογραφικής αίθουσας γιατί έχει σημασία. Καθίσματα αναπαυτικά, όσο δεν μπορείς να φανταστείς, λίγες και εκλεκτές θέσεις και ένα λαχταριστό δείπνο που σερβίρεται στο τραπέζι σου. Φυσικά, το δείπνο επιμελείται εξαιρετικός επαγγελματίας σεφ. Πολυτέλεια…στο κόκκινο!

Τhe Castro Theater, Σαν Φρανσίσκο

Πιο πολύ σε θέατρο μοιάζει, παρά σε σινεμά. Μπορεί να μην διαθέτει τις εντυπωσιακές τεχνολογίες και τα εφέ των υπολοίπων, η αξία αυτού του κινηματογράφου όμως έγκειται στην εξωτερική του όψη, η οποία εμπνέει κάτι vintage και είναι σαν να έρχεται απο άλλη εποχή.

Αlamo Drafthouse, Τέξας

Συγκαταλέγεται σίγουρα στα καλύτερα σινεμά του κόσμου, αφού σε κάνει να αισθάνεσαι άρχοντας! Τίποτα δεν θα σε δυσαρεστήσει κατα την παραμονή σου στην αίθουσα, καθώς όλα είναι σχεδιασμένα για να απολαύσεις την ταινία με όλες τις ανέσεις και χωρίς ενοχλήσεις. Αναπαυτικές πολυθρόνες, φαγητό και ποτό σερβιρισμένο στο κάθισμά σου και όλα αυτά χωρίς διαφημίσεις, χωρίς κινητά και ομιλίες, αφού όλα είναι αυστηρά απαγορευμένα!

Prasads, Ινδία

Στη συγκεκριμένη αίθουσα ένα πράγμα μόνο αρκεί για να την κάνει μια απο τις καλύτερες του κόσμου. Σε αυτή θα βρείς την μεγαλύτερη IMAX-3D oθόνη στον κόσμο, η οποία έχει διαστάσεις 22X28 μέτρα. Χρειάζεσαι κάτι άλλο;

Raj Mandir Theater, Tζαιπουρ

Άν είσαι λάτρης του bollywood, αυτό είναι το μέρος που θα σε συναρπάσει. Το εξωτερικό του σινεμά σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα, ενώ μέσα διαθέτει 1.200 θέσεις. Φυσικά οι επιλογές των προβολών είναι bollywood.

Σινέ Θησείον, Αθήνα

Όχι επειδή είναι στη χώρα μας, αλλά το Σινέ Θησείο, είναι ένα απο τα καλύτερα σινεμά στον κόσμο, κι αυτό γιατί έχει κάτι μοναδικό που δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού. Κάτι πραγματικά μαγικό, για το οποίο τόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν απο κάθε μέρος του κόσμου. Στο Σινέ Θησείο, απολαμβάνεις την προβολή της ταινίας βλέποντας παράλληλα τη φωτισμένη Ακρόπολη, τα αστέρια απο πάνω σου και το φεγγάρι. Κανένα εφέ και καμία πολυτέλεια δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτή τη μαγεία και την εμπειρία του ελληνικού θερινού σινεμά. Έτσι απλά, σε μια καρέκλα βιώνεις μια προβολή μοναδική, σε ένα χώρο του οποίου η λειτουργία ξεκινά χρόνια πριν, κάπου στο 1935…

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.