Ωδή στις μανούλες… από μια ανύπαντρη μαμά

Συντάκτης: Βασιλική Καλλιάνη

Influence:

Είμαι 47χρονών, έχω την κόρη μου 7 χρονών, δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητη, δεν έχουμε δικό μας σπίτι και δεν έχουμε σύζυγο – μπαμπά. Είμαι υπερήφανη χαρούμενη μανούλα και αυτά είναι λίγα λόγια που ήθελα να σας γράψω.

Μέρος 1ο
Η ιστορία μου

40 χρονών, στο πιο υπέροχο μέρος, την Σαντορίνη, προσεύχομαι στον Θεό να μου χαρίσει ένα παιδί. Έχοντας βαρεθεί τις επιπόλαιες γνωριμίες – προφανώς και από κακές επιλογές μου – ζώντας και δουλεύοντας σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, δεν Ζω, ή πιο σωστά δεν απολαμβάνω τη Ζωή. Θέλω να ζήσω το μεγαλύτερο όνειρό μου. Θέλω να αποκτήσω το δικό μου παιδί. Δεν μπορώ και δεν θέλω να περιμένω άλλο. Τα χρόνια περάσανε, θέλω να προλάβω, πριν να είναι αργά για μένα. Θέλω να ζήσω το όνειρό μου!

Και τολμώ! Τολμώ να ζητήσω από τον Θεό ένα παιδί. Και το ζητάω. Και μου το δίνει. Και εγώ είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα σε όλο τον κόσμο! Και ας μην έχω τίποτε άλλο δικό μου! Και ας μην έχω μόνιμη δουλειά (που άλλωστε δεν ήθελα να έχω μετά τα τριάντα μου), ας μην έχω χρήματα στην τράπεζα (η οικονομική κρίση ξεκινάει), ας μην έχω δικό μου σπίτι. Δεν έχω τίποτα!
Έχω μόνο το μονάκριβο παιδί μου στην κοιλιά μου! Και είναι το πιο υπέροχο δώρο που μου έχει χαρίσει η Ζωή, ο Θεός!
Έχω μαζί με το παιδί μου την Αγάπη μας, την Αισιοδοξία μου για την ζωή μας που έρχεται… έχω όλη την Ευτυχία όλου του κόσμου!

Το παιδί μου μεγαλώνει υγιέστατο στην κοιλιά μου, ο χρόνος κυλάει και όλα είναι τέλεια! Ζητάω από τον μπαμπά της να την βλέπει μόνο λίγο όταν γεννηθεί και μεγαλώσει, μόνο για να μην έχει την έλλειψη ενός μπαμπά η κόρη μου. Το αρνείται. Τον ενημερώνω ότι γεννήθηκε και μου απάντησε να μην τον ξαναενοχλήσω.
Η ευγνωμοσύνη μου γι αυτόν τον άνθρωπο μεγαλώνει. Κάθε μέρα, ακόμα και τώρα του λέω μέσα μου ευχαριστώ. Σ’ ευχαριστώ για την υπέροχη κόρη που μου χάρισες τόσο απλόχερα.

Ευγνωμονώ τον Θεό! Ευγνωμονώ τον δότη. Ευγνωμονώ την Ζωή για όλα όσα απλόχερα μου χάρισε και συνεχίζει να μου χαρίζει!

Ευχαριστώ την κόρη μου γιατί η ζωή μου μαζί της είναι υπέροχη!

Ευχαριστώ τις καλές νεράιδες που μας βοηθάνε πάνω στη γη και όλο τον κόσμο που δέχτηκε το παιδί μου με πολύ αγάπη .

Υγεία, Αισιοδοξία και πολλά χρόνια ζωής να έχουμε μαζί, εύχομαι και προσεύχομαι.

Μέρος 2ο
Ωδή στις μανούλες

Μανούλες,
Μην κατηγορείτε τους άντρες σας, συζύγους- μπαμπάδες για τίποτα! Μην τους ζητάτε και μην απαιτείτε τίποτα! Να είσαστε μόνο ευτυχισμένες και χαρούμενες για τα θαύματα που σας χαρίσανε! Τα παιδιά σας! Μην παραπονιέστε και μην μετανιώνετε για τίποτα!

Εστιάστε με την θετική ενέργειά σας μόνο στα παιδιά σας. Βάλτε στο πλάι τα προβλήματα που δημιουργούνται. Δώστε χώρο στο μυαλό σας μόνο για θετικές σκέψεις και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Αυτή είναι η οικογένειά σας.

Είχατε την τύχη να ζήσετε το όνειρό σας, έναν τέλειο γάμο. Ήτανε επιλογή σας. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλές μανούλες που δεν είχαν αυτή την τύχη, για πολλούς λόγους.
Ζήστε και απολαύστε το τώρα, με τα παιδιά σας, με τον εαυτόν σας, με όποιον αποτελεί θετική επιρροή για εσάς και τον νιώθετε οικογένειά σας.
Μην δηλητηριάζετε το μυαλό και την σκέψη σας με όσα αρνητικά συμβαίνουν γύρω σας.

Απολαύστε! Τα παιδιά σας, τη ζωή σας, ό,τι σας κάνει χαρούμενες και αισιόδοξες!
Ζήστε! Δοκιμάστε! Τολμήστε! Πραγματοποιήστε τα επόμενα όνειρα που δεν έχετε ζήσει ακόμα!
Μην χάνετε χρόνο! Βιαστείτε. Μην περιμένετε άλλο.

Αποδείξτε στον εαυτόν σας και στα παιδιά σας ότι τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία.
Ζούμε περισσότερο όταν απολαμβάνουμε την ζωή παρθένα, φυσική, έτσι όπως είναι. Απλή, δροσερή σαν ανοιξιάτικο αεράκι, πράσινη όπως η φύση, πολύχρωμη όπως τα λουλούδια, γαλάζια όπως η θάλασσα!

Αγαπήστε, κάνετε όνειρα, δημιουργήστε! Ζήστε!

Συντάκτης: Βασιλική Καλλιάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr