Ο χορός των συμβόλων

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παρουσίασε το καινούργιο βιβλίο του. Η υπόθεσή του έχει πολλά να πει σήμερα με  αφορμή την κρίση και τις επιπτώσεις που αυτή  επιφέρει στις ζωές των ανθρώπων.

Ο πρωταγωνιστής του  βιβλίου, ο Νικήτας  Σαββάκης  είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος. Έχει το χάρισμα να  αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται τις μαθηματικές Έννοιες με έναν μοναδικό τρόπο. Είναι γεμάτος όνειρα για την ζωή, αλλά η ζωή έχει άλλα  σχέδια για εκείνον  Οι γονείς του μένουν άνεργοι και λίγο αργότερα έχουν ένα σοβαρό ατύχημα. Τα όνειρα διαλύονται από μια πραγματικότητα σκληρή που δεν αφήνει περιθώρια. Οι σπουδές διακόπτονται απότομα, ο ίδιος συντρίβεται ψυχολογικά και αρχίζει να δουλεύει για να στηρίξει τους γονείς, αλλά και για να ζήσει ο ίδιος.

Εκεί έρχεται μια μεγάλη πρόκληση να του χτυπήσει την πόρτα. Η λατρεία του για την επιστήμη  και το όνειρο που πάντα σιγοκαίει την καρδιά του, τον κάνουν να πεισθεί να πάει αντίθετα στις ενάντιες συνθήκες  και να ακολουθήσει μια πορεία που θα τον οδηγήσει στην κορυφή.

Σύμμαχος στο ταξίδι, στο πέρασμα μέσα από τις Συμπληγάδες  η αγαπημένη του Ελένη. Ένα ταξίδι ζωής, ένα ταξίδι ψυχής από την Κρήτη μέχρι το Όσλο, με ενδιάμεση στάση το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ένας  ύμνος στη δύναμη  της θέλησης  κόντρα στη μοίρα και στους δύσκολους καιρούς.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr