Ο Βασιλιάς της ποπ Michael Jackson σε 5 θρυλικές εμφανίσεις

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Influence:

Με πωλήσεις πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Michael Jackson κατατάσσεται 7ος στη λίστα του RIAA με τους τοπ καλλιτέχνες σε πωλήσεις όλων των εποχών. Aς θυμηθούμε 5 θρυλικές εμφανίσεις που έκαναν τον Michael Jackson Βασιλιά της ποπ.

1. Superbowl, 31 Ιανουαρίου 1993

Σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση του Βασιλιά της ποπ, η οποία για 13 λεπτά ανάφλεξε το στάδιο Rose Bowl στην Pasadena με τα μυθικά βήματα του χορού που πλαισιώνουν τα λατρεμένα Jam, Billie Jean, Black and White και Heal the World. Ο Michael Jackson ήταν το πρώτο διεθνές αστέρι που έπαιξε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αθλητικού σόου, δείχνοντας το δρόμο σε πολλούς άλλους τραγουδιστές όπως οι Beyoncé, Stevie Wonder, U2, Rolling Stones, Prince, Madonna…

2. MTV Video Music Awards, 7 Σεπτεμβρίου 1995

Ο Michael Jackson ηλεκτρίζει την τελετή των VMA στη Νέα Υόρκη με ένα αξέχαστο ποτ πουρί. Το αστέρι κερδίζει τρία βραβεία για το Scream (Best Choreography in a Video, Best Art Direction in a Video), σε ντουέτο με την αδελφή του Janet. Μια τελετή στην οποία κυριαρχεί ως άρχοντας κερδίζοντας πολλά βραβεία.

3. Τα 25 χρόνια της Motown, 25 Μαρτίου 1983

Μια παράσταση σταθμός στην ιστορία της ποπ και του χορού. Ο Michael Jackson τραγουδά το μυθικό του Billie Jean στο Λος Άντζελες προς τιμήν των 25 χρόνων της αμερικανικής δισκογραφικής Motown. Όταν ξαφνικά, ο αστέρας της ποπ εκτελεί ένα θεαματικό βήμα χορού, μια ολίσθηση που κληρονόμησε από τον μίμο Marceau και τον James Brown. Το πρώτο moonwalk του Βασιλιά, που έγινε υπογραφή, μπήκε στο μύθο εκείνο το βράδυ.

4. HIStory World Tour, 1996-97

Η World History Tour, από τον Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Οκτώβριο του 1997, με τον Michael Jackson και το μοναδικό και καταπληκτικό του στυλ με φανταχτερά φουτουριστικά κοστούμια, μυθικές χορογραφίες, άφθονες αξέχαστες μελωδίες, ανεξέλεγκτες θαυμάστριες και μερικές θεαματικές σκηνογραφίες… Ο Βασιλιάς της ποπ κατακτά τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου και αποδεικνύει σε κάθε ζωντανή παράσταση ότι είναι ο βασιλιάς, ο άνθρωπος της σόου μπίζνες, πάντα ασύγκριτος. Είναι η περιοδεία που προσέλκυσε τους περισσότερους θεατές σε όλη του την καριέρα.

5. You Are Not Alone στο Μόναχο, 6 Ιουλίου 1997

Στην HIStory World Tour, ο Michael Jackson τραγουδά το «You Are Not Alone» και προσκαλεί έναν από τους θαυμαστές του στη σκηνή, όπως σε κάθε συναυλία. Η τυχερή, η Γαλλίδα Solène, έσπευσε στο αστέρι και τον κάλυψε με φιλιά για λίγα λεπτά. Μία τρυφερή και έντονη στιγμή με τον ίδιο τον Βασιλιά.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.