Ο ρόλος των αλλαγών στη ζωή μας

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή

Είναι οι αλλαγές απαραίτητες για την βελτίωση της ζωής μας; Ποια τα οφέλη των αλλαγών στη ζωή μας; Πώς να τις διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά;

Οι αλλαγές  στη ζωή μας αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την βελτίωση και καλυτέρευση της ζωής μας. Πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν τις αλλαγές στη ζωή τους γιατί έχουν συνηθίσει σ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Οι αλλαγές όμως είναι απαραίτητες για την βελτίωση της ζωής μας και την δημιουργία καινούριων καταστάσεων και δεδομένων ώστε να ανανεωθούμε ως άνθρωποι.

Οι αλλαγές μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά μετά από ώριμη σκέψη και να αποδώσουν καρπούς.  Μας βοηθούν να αξιολογήσουμε τη ζωή μας και να προχωρήσουμε μπροστά σε κάτι καινούριο. Όταν κάποια κατάσταση δεν λειτουργεί και τα πράγματα παραμένουν στάσιμα είναι απαραίτητες οι αλλαγές.

Η μετάβαση όμως από τα τετριμμένα σε μια μεταβατική περίοδο και τελικά στην τελική απόφαση για την πορεία σε αλλαγές δεν είναι εύκολη για πολλούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει σε μια ρουτίνα και δεν τους αρέσουν να αλλάζουν τις συνήθειές τους. Νιώθουν δυσκολία και αδυναμία να διαχειριστούν εύκολα τις αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που είναι ανοικτοί να αλλάξουν τη ζωή τους και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια διαφορετική, καλύτερη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν ευκαιρίες και αλλαγές για τη δημιουργία ενός ανανεωμένου κλίματος ζωής.

Εντέλει, οι αλλαγές είναι απαραίτητες για την δημιουργία μιας καλύτερης ζωής και την απόκτηση εμπειριών από τη μετάβαση σ’ ένα ανανεωμένο τρόπο ζωής διαφορετικό από την συνηθισμένη ρουτίνα. Οι άνθρωποι διαχειρίζονται διαφορετικά τις αλλαγές στη ζωή τους ανάλογα με το χαρακτήρα τους και είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή τους. 

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.