Ο «οδηγός επιβίωσης» για τις πρώτες διακοπές σαν ζευγάρι!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Ο «οδηγός επιβίωσης» για τις πρώτες διακοπές σαν ζευγάρι!Μήπως κοντεύουν οι ημέρες αδείας και οι πρώτες διακοπές με το σύντροφο σας βρίσκονται μόλις ένα βήμα μακριά; Ανάμεσα στις βουτιές στη θάλασσα και τις όμορφες στιγμές σε ένα νησί του Αιγαίου, ο ένας θα γνωρίσει καλύτερα τον άλλο και ίσως οι διαφορές να προσπαθήσουν να χαλάσουν τις διακοπές σας. Και όμως, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, τα ζευγάρια χωρίζουν σε ποσοστό 54% το καλοκαίρι, αφού τότε υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να λύσουν μερικές παρεξηγήσεις. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να περάσετε τέλεια στις πρώτες διακοπές με το σύντροφό σας, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ενός πιθανού χωρισμού.

Χαμηλώστε τις προσδοκίες σας

Ας ξεχάσουμε την εικόνα ενός ζευγαριού που προχωράει κατά μήκος της παραλίας στη Χαβάη! Φυσικά υπάρχουν ευτυχισμένες στιγμές μέσα στις διακοπές μας, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα είναι τέλειο κάθε λεπτό της ημέρας. Μπορεί ο ήλιος να κάψει τους ώμους μας ή να πέσουμε πάνω σε «στρατό» κουνουπιών. Όπως και να έχει, δεν πρέπει να χάσουμε το χιούμορ μας…

Επιλέξτε εκδρομή ή ταξίδι… ανάλογα με το πόσο είστε μαζί!

Αν έχουμε μια σχέση μόνο για δυο μήνες, είναι προτιμότερο να προτιμήσουμε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, παρά να κλείσουμε διακοπές για μια εβδομάδα. Ακόμα και εάν είμαστε πολύ ερωτευμένοι, καλό είναι να αποφύγουμε τους μακρινούς προορισμούς.. Με άλλα λόγια, μπορεί μετά από 24 ώρες στο ίδιο δωμάτιο, να δούμε μερικές πλευρές του άλλου… που δεν γνωρίζαμε πριν!

Απαλλαγείτε από τα «πρέπει» και το άγχος

Δεν χρειάζεται να πάμε διακοπές και ξαφνικά να συμπεριφερόμαστε σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο τρώει πρωινό την ίδια ώρα κάθε πρωί… εκτός και εάν αναζητάμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα, δεν υπάρχουν κανόνες που καθορίζουν τα «πρέπει» στις επιλογές μας. Ας σταματήσουμε να πιέζουμε τον εαυτό μας για ένα τέλειο ταξίδι και ας απολαύσουμε ακόμα και τα απρόοπτα.

Μην επιλέξετε διακοπές σε παλιά «λημέρια»

Ακόμα και εάν έχουμε περάσει αξέχαστες στιγμές με την παρέα στη Σκιάθο… καλό είναι να επιλέξουμε άλλο για τις διακοπές με το σύντροφο μας. Οι αναμνήσεις θα γυρίσουν στο μυαλό μας και δεν θα αργήσει να έρθει η σύγκριση. Αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο από την απογοήτευση. Για αυτό καλό είναι να ανακαλύψουμε μαζί ένα νέο μέρος, με φρέσκιες εμπειρίες και μνήμες!

Ο «οδηγός επιβίωσης» για τις πρώτες διακοπές σαν ζευγάρι!Προετοιμαστείτε ότι θα τσακωθείτε, τουλάχιστον μια φορά!

Όταν είμαστε όλη την ημέρα με τον άλλο, δεν γίνεται να μην διαφωνήσουμε έστω και μια φορά για το που θα φάμε ή το τι θα κάνουμε. Όμως, κάθε τσακωμός ξεπερνιέται μέσα από τη συζήτηση. Δεν πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός, μόνο και μόνο λόγω διακοπών, καθώς έτσι θα κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

Πείτε «ναι» σε πιο περιπετειώδεις διακοπές

Οι άντρες συχνά έχουν διαφορετικά «θέλω» για τις διακοπές από τις γυναίκες, αφού χρειάζονται περισσότερη δράση. Στις διακοπές υπάρχει το γνωστό «δούναι και λαβείν». Από πριν, πρέπει να έχουμε σχεδιάσει μαζί το πρόγραμμα, ώστε να βρούμε μια μέση λύση που θα ικανοποιήσει και τους δυο μας. Μπορεί π.χ. να διαλέξουμε εμείς ξενοδοχείο και να δεχθούμε να δοκιμάσουμε το σέρφινγκ.

Μην περιμένετε ότι θα μιλάτε 24ώρες το 24ωρο

Υπάρχουν ζευγάρια που κρατιούνται χέρι χέρι στο εστιατόριο και άλλα που με τα βίας μιλάνε για δέκα λεπτά. Στις διακοπές, κάθε ζευγάρι θα περάσει στιγμές που δεν θα έχει να μοιραστεί πολλά. Όταν περνάμε μαζί κάθε δευτερόλεπτο εδώ και τρείς ημέρες, είναι λογικό να έχουμε εξαντλήσει τα θέματα συζήτησης. Για αυτό το λόγο, ας είμαστε απλά ο εαυτός μας…

Απομακρυνθείτε από τα πλήθη… και ζήστε ρομαντικά!

Οι διακοπές με το σύντροφο μας χρειάζονται ρομαντισμό και ένα ήρεμο περιβάλλον. Μια ημέρα, ας απομακρυνθούμε από τον κόσμο, νοικιάζοντας ένα jet-ski και πηγαίνοντας σε μια απομονωμένη παραλία. Αρκεί να απλώσουμε μια κουβέρτα πάνω στην άμμο και να έχουμε ένα μπουκάλι κρασί… και η στιγμή θα μας μείνει αξέχαστη!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.