Νοιάσου για την υγεία σου: Διώξε το άγχος από τη ζωή σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Γιατί επιτρέπουμε σε τοξικούς ανθρώπους να ρίχνουν την αυτοπεποίθησή μας; Τι σημαίνει έχω έλλειψη αυτοεκτίμησης και πως διορθώνεται; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το στρες και ποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας πρέπει να επιστρατεύσουμε για να νικήσουμε το άγχος;

Τις απορίες μας λύνει στην εκπομπή ΝΟΙΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ στο www.star.gr/webtv η σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης Εύη Ξυραφά. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη σε θέματα υγείας και την παρουσιάζει η ιατρική συντάκτρια Κατερίνα Παπακωστοπούλου, έμπειρη δημοσιογράφος του Star Channel.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου συζητήθηκε η σχέση άγχους και αυτοπεποίθησης. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν θέματα που αφορούν όλους μας όπως:

  • Πώς οι ρυθμοί της ζωής μας οδηγούν στο άγχος
  • Πώς η ελληνική οικογένεια χτίζει ένα πρότυπο χαμηλής αυτοεκτίμησης στα παιδιά
  • Πώς το να δεχόμαστε κριτική άκριτα, πλήττει την αυτοπεποίθησή μας
  • Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις κρυφές πηγές άγχους της ζωής μας

Η αυτοπεποίθηση και το άγχος είναι δυο έννοιες που δυστυχώς δεν συνδέουμε άμεσα με την υγεία, όμως σχετίζονται απόλυτα. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση οδηγεί στο άγχος, το οποίο με τη σειρά του, όταν είναι μόνιμο και παρατεταμένο, οδηγεί σε προβλήματα υγείας.

Είτε ψυχικά, είτε σωματικά, το μόνιμο άγχος πλήττει την υγεία μας καθοριστικά. Δεν αξίζει λοιπόν να του δώσουμε την πρέπουσα σημασία ώστε να προστατευτούμε από αυτό; Δεν είναι φυσιολογικό να είμαστε εκτεθειμένοι σε τόσες πηγές άγχους γύρω μας. Δεν είναι φυσιολογικό να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε με ένα μόνιμο άγχος. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα μπορέσουμε και να δράσουμε αποτελεσματικά για να το αντιμετωπίσουμε.

Τα μυστικά για την καταπολέμηση του άγχους και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας θα παρακολουθήσουμε στην εκπομπή. Δείτε το βίντεο:

Συντάκτης: Flowmagazine,

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…