Νέα διεθνής διάκριση για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Νέα διεθνής διάκριση για το βίντεο του ΕΟΤ «GreeceA 365 – Day Destination», Ελλάδα – Προορισμός 365 Ημερών, το οποίο τιμήθηκε στο φεστιβάλ τουριστικών ταινιών του Βερολίνου Golden City Gate, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB.

Η Ελλάδα απέσπασε το δεύτερο βραβείο παγκόσμιου τουρισμού και το πρώτο βραβείο στην Ευρώπη με το βίντεο να κατακτά το τρίτο κατά σειρά βραβείο μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Το πολυβραβευμένο βίντεο ψηφίστηκε το 2017 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής ευρωπαϊκού προορισμού, όπου ξεχώρισε ανάμεσα σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Έχει επίσης τιμηθεί με το ειδικό βραβείο στην κατηγορία Τουριστική Ταινία διάρκειας έως 7 λεπτά, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, Zagreb Tour Film Festival, όπου επιλέχθηκε ανάμεσα σε 48 συμμετοχές.

Το βίντεο, που δημιουργήθηκε από τον ΕΟΤ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη- Κιούκα, για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας, παρουσιάζει τη χώρα ως έναν ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο. Η μικρού μήκους ταινία έχει ως θέμα την Ελλάδα στις τέσσερις εποχές του χρόνου, αναδεικνύοντας τις ομορφιές, τα χρώματα, τα αρώματα, τα ήθη και τα έθιμα, τους ήχους και τους ανθρώπους μέσα από μαγευτικές εικόνες και ασύλληπτα τοπία. Πολυσύχναστες πόλεις, μικρά παραδοσιακά χωριά, καταπληκτική φύση, πλούσιος πολιτισμός, επιβλητικοί αρχαιολογικοί χώροι, μαγευτικά νησιά, γευστικές γαστρονομικές λιχουδιές και συνταγές συνιστούν έναν συναρπαστικό προορισμό για όλους.

Δείτε το βίντεο:

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…