«Επτά μέρες με τη Μέριλιν» (My week with Merilyn)

Συντάκτης: Μυρτώ Πολίτη

Βασισμένη στα απομνημονεύματα του Colin Clark η ταινία μας παρουσιάζει την μαγική εβδομάδα που έζησε δίπλα στο σύμβολο του σεξ, Μέριλιν Μονρόε, ο συγγραφέας  σαν τρίτος βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία «Ο πρίγκηπας  και η χορεύτρια». Η ταινία από την αρχή σε «αιχμαλωτίζει» με τις ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και με τη μουσική, που είναι κυρίως επιλογές από τραγούδια του Frank Sinatra, ενός καλλιτέχνη που αγαπούσε ιδιαίτερα η Μέριλιν.

Καθηλωτική είναι η ερμηνεία της Michelle Williams ως Μέριλιν Μονρόε καθώς καταφέρνει να αποδώσει την πολύπλευρη προσωπικότητα της Μέριλιν, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στην προσωπική της ζωή, την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο όλοι την αντιμετώπιζαν σαν ένα αφελές sex symbol, το οποίο δεν είχε την ικανότητα να σκεφτεί και να αποφασίζει από μόνο του. Γεγονότα που την οδήγησαν και στην αυτοκαταστροφή της σε πολύ νεαρή ηλικία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η Williams κατάφερε να κερδίσει μια ακόμα υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία.

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η ερμηνεία του Kenneth Branagh, στο ρόλο του Σερ Λόρενς Ολίβιε, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μια από τις καλύτερες ερμηνείες του  χωρίς να λείπουν όμως  και τα επικριτικά σχόλια  για τον «μιμητισμό» του σε σχέση με τον χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινά, εν αντιθέσει με την Μισέλ Ουίλιαμς που δίνει μια δική της πνοή στο ρόλο.

Όσο για το υπόλοιπο κάστ αποτελείται από τον Eddie Redmayne, ο οποίος ερμηνεύει τον «ερωτοχτυπημένο» Κόλιν Κλάρκ, που κυνηγάει το όνειρο του να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και καταλήγει στο πλατό της ταινίας , όπου και ζει μια μαγική εβδομάδα με την Μέριλιν. Στην ταινία επίσης παίζουν οι Emma Watson, η οποία μας εκπλήσσει ευχάριστα δίνοντας της την ευκαιρία να ξεφύγει από το ρόλο της Ερμιόνης, η Judi Dench και πολλοί άλλοι.

Εν ολίγοις η ταινία τα έχει όλα: Kαταπληκτικές ερμηνείες, άριστη μουσική επένδυση καθώς και τη σκηνοθετική ματιά του  Simon Curtis, η οποία αξίζει να σημειωθεί. Μια ταινία η οποία θα τέρψει τον θεατή και θα του δώσει μια μικρή γεύση από τη μαγευτική ζωή του Χόλιγουντ, αλλά και τις σκοτεινές πλευρές της, δείχνοντας μας την απελπισμένη προσπάθεια του Σερ Λώρενς Ολίβιε να ξεφύγει από τη σκιά του θεάτρου και να μεταβεί στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

 

 

 

Συντάκτης: Μυρτώ Πολίτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.