Μύκονος: Κυριαρχούν οι εξωφρενικές τιμές!

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Τουρίστας πλήρωσε 16 ευρώ για δυο αναψυκτικά σε κοκτέιλ μπαρ πάνω από τη Χώρα – 13 ευρώ για ένα σουβλάκι και μια μπύρα σε άλλη περίπτωση.
Σε μια μέτρια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, καθώς ναι μεν βλέπουν πολλούς τουρίστες στο νησί, ωστόσο οι τζίροι των καταστημάτων τους παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και σε σχέση με άλλες χρονιές, οι παράγοντες του τουρισμού ψάχνουν να εντοπίσουν τα αιτία που οδήγησαν σε αυτό το σημείο, αν και βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Παρά την απευθείας αεροπορική σύνδεση του νησιού με την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα και τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις, τελικά οι Άραβες δεν ήρθαν, τουλάχιστον στον αριθμό που κάποιοι ήλπιζαν, ενώ σύμφωνα με άλλους, οι απαγορευτικές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τους τουρίστες που προτίμησαν σύντομες διακοπές των τριών ημερών, ενώ και κατά την διάρκεια της διαμονής τους δεν ξόδεψαν περισσότερα από το μπάτζετ τους. Και το γεγονός ότι η Μύκονος έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ ακριβό περιορισμό έχει διαδοθεί σχεδόν παντού.

Με εξαίρεση τα μεγάλα Μπιτς μπαρ όπως το Nammos, το Principote, ο Scorpios και το νεότευκτο Santanna, καθώς και τα καλά εστιατόρια όπου οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές- έως εξωφρενικές, όμως συμβαδίζουν με την ποιότητα, το άριστο σέρβις ενώ και το επίπεδο των υπολοίπων υπηρεσιών είναι υψηλό, σε άλλα μαγαζιά χαμηλότερου επιπέδου οι τιμές είναι στα ύψη χωρίς λόγο.

Για παράδειγμα, μια Ελληνίδα εργαζόμενη στο νησί πλήρωσε προχθές για δυο αναψυκτικά 16 ευρώ σε κοκτέιλ μπαρ πάνω από τη Χώρα, ενώ ένας άλλος, καπετάνιος σε σκάφος 80 μέτρων, εξεπλάγην όταν του ζήτησαν 13 ευρω για ένα σουβλάκι και μια μπύρα.

Αρκετοί ντόπιοι σχολιάζουν ότι αν οι τιμές δεν διορθωθούν, τότε η Μύκονος θα γίνει νησί για λίγους και αρκετές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο εγγύς μέλλον.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…