Μπορούμε Μαζί, με τους νέους του Δήμου Λαγκαδά

Συντάκτης: Ανθή Νατσικοπούλου

Influence:

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Μαϊου η πρώτη επιτυχημένη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, Μπορούμε Μαζί, από 16 έως 23 ετών στον Νομό Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον Δήμο Λαγκαδά, την οποία οργάνωσαν φοιτητές της περιοχής.

Η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Λαγκαδά αποτελεί ένα συνέδριο προσομοίωσης των διαδικασιών λήψης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και διοργανώνεται από μια ομάδα φοιτητών και νέων με καταγωγή από τον Λαγκαδά και τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου και υπό την αιγίδα του Δήμου Λαγκαδά.

Το «Μπορούμε Μαζί» διήρκησε συνολικά τέσσερις ημέρες μαζί με τις τελετές έναρξης και λήξης. Στόχος του να παρακινήσει τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά και να εκφράσουν τις απόψεις τους δημοκρατικά. Οι συμμετέχοντες πήραν τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων και κλήθηκαν να αποφασίσουν ιδεατά για ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και την πραγματικότητα. Έτσι, δημιουργήθηκαν τρεις δημοτικές παρατάξεις, η Πράξη Ευθύνης, η Δημοτική Αναγέννηση και το Όραμα Ανατροπής καθώς και δύο επιτροπές, η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Την πρώτη μέρα, μετά την τελετή έναρξης, ακολούθησαν τα προσυμβούλια των παρατάξεων. Στην τελετή έναρξης, έβγαλαν λόγο δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας πατήρ Σταύρος και κάποιοι από τους συμμετέχοντες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο πατήρ Σταύρος προέτρεψαν τους νέους να μην μείνουν μόνο στην προσομοίωση, αλλά να ασχοληθούν και στην πραγματικότητα με τα κοινά. Η δεύτερη ημέρα της προσομοίωσης ξεκίνησε με τη συνεδρίαση των Επιτροπών για την πρώτη θεματική ενότητα. Η τρίτη ημέρα συνεχίστηκε με τη συνεδρίαση των Επιτροπών για ψήφιση των σχεδίων και της δεύτερης θεματικής.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, στέλνει το μήνυμά του για την τελετή έναρξης της προσομοίωσης μέσα από ένα βίντεο. Ο ίδιος δεν κατάφερε να παραβρεθεί την συγκεκριμένη ημέρα, καθώς έλειπε στην Αθήνα για ένα συνέδριο Δημάρχων.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ανθή Νατσικοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr