Μπάνια που ξεχωρίζουν με την τεχνοτροπία τους

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Το μπάνιο, ως λειτουργικός χώρος του σπιτιού και ως καθημερινή ιεροτελεστία, είναι μία υπόθεση προσωπική και άρα πολύ σημαντική.

Το να διαμορφώσουμε το μπάνιο με βάση το γούστο μας, αλλά και την αίσθηση που θέλουμε να μας μεταδίδει, είναι ο καθαριστικός παράγοντας για να αντλούμε απόλαυση και χαλάρωση, όση ώρα περνάμε στο μπάνιο μας. Ας δούμε ιδέες διακόσμησης για ανθρώπους με διαφορετική προσωπικότητα, γούστο και οικονομική δυνατότητα. Βρείτε αυτή που σας εκφράζει και εμπνευστείτε…

Η ιδανική μορφή ξεκούρασης είναι ένα ζεστό και ηρεμιστικό μπάνιο και μάλιστα μέσα σε έναν προσεγμένο χώρο. Ιδιοκτήτες που έχουν αγάπη για το μπάνιο και την οικονομική δυνατότητα, δε διστάζουν να διαμορφώσουν αυτοκρατορικά μπάνια.

Ως προς το είδος της διακόσμησης, είναι ζήτημα προσωπικού γούστου: τα ψηφιδωτά είναι πάντα από τη ρωμαϊκή εποχή ήδη, σύμβολο πολυτέλειας και δεν παύουν να δίνουν μία νότα ιδιαιτερότητας στον χώρο.

Άλλα είναι  περισσότερα προσαρμοσμένα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ άλλα υιοθετούν μία μοντέρνα και γραμμική αρχιτεκτονική. Θα δούμε μπάνια που είναι διαμορφωμένα με βάση το μπαρόκ και θυμίζουν παλάτια. Άλλα, είναι άρτια δεμένα με το τροπικό περιβάλλον και περιτριγυρίζονται από φοινικόδεντρα, προσφέροντας θέα σε ένα φυσικό τοπίο μέσα από γυάλινους τοίχους.

Ένα μπάνιο-spa μέσα στη μεγαλούπολη. Μία ιδέα για διαμόρφωση μπάνιου που αξιοποίησε τη θέση του στον ουρανοξύστη στο έπακρο.

Ο μαξιμαλισμός στη διακόσμηση του μπάνιου μοιάζει να γίνεται απαραίτητος.

Ευλαβική πιστότητα στο κλασικό. Μία μπανιέρα σε στυλ ρουστίκ αναδεικνύεται μέσα στα κρεμ και μαύρα πλακάκια. Η μοντέρνα ντουζιέρα δεν δημιουργεί, παραδόξως καμία παραφωνία.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…