Μητέρα που έχασε το μωρό της δώρισε 350 λίτρα μητρικού γάλακτος!

Συντάκτης: Flowmagazine

Όταν η Amy Anderson ήταν έγκυος δεκαπέντε εβδομάδων, ο αγέννητος γιος της διαγνώστηκε με απόφραξη της ουροφόρου οδού, μία σοβαρή ασθένεια κατά την οποία το έμβρυο δεν μπορεί ν’ αποβάλλει τα ούρα του. Πέντε εβδομάδες αργότερα, το μωρό χάθηκε. Όταν η Amy γέννησε τον νεκρό γιο της, ο γιατρός τής συνέστησε να «δέσει» το στήθος της για να σταματήσει ο οργανισμός την παραγωγή γάλακτος. Εκείνη δεν τον άκουσε και τελικά αποφάσισε να μην εμποδίσει την παραγωγή του γάλακτος. «Αρχικά δεν ήξερα τι να κάνω με το γάλα, αλλά δεν ήθελα να εμποδίσω το σώμα μου από το να το παράγει.», δηλώνει σε συνέντευξή της. «Με βοήθησε ν’ απαλύνω τον πόνο μου και να βρεθώ κοντά στο αγγελούδι μου», προσθέτει.

Έτσι, αποφάσισε να ζητήσει από την δουλειά άδεια θηλασμού. Το αφεντικό της, όμως, δεν δέχτηκε γιατί ο σχετικός νόμος δεν περιλαμβάνει τις παρένθετες μητέρες ή όσες έχασαν το παιδί τους. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Amy παραιτήθηκε και αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του νόμου, όλες οι γυναίκες που παράγουν μητρικό γάλα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mama365.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…