Μήνας θεάτρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας στη Νέα Σμύρνη (Μέρος Β’)

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Οι θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Για όσους θέλουν να περάσουν ένα ευχάριστο βράδυ και να ψυχαγωγηθούν, έχουν οριστεί οι εξής παραστάσεις που ξεκινούν κάθε βράδυ στις 20.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με σειρά προτεραιότητας.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ο Γιος μου Ο Νικόλαος Μάντζαρος

Η ζωή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου, μέσα από τα μάτια της μητέρας του Ρεγγίνας Μάντζαρου στην Κέρκυρα την εποχή του «ηφαιστείου» της Γαλλικής και της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Μάντζαρος, αν και συμμετέχει στις εκάστοτε κυβερνήσεις ως γραμματέας του πατέρα του και Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους, αφιερώνεται στη μουσική και στις ριζοσπαστικές ιδέες της εποχής.

Τα κείμενα είναι της Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία ερμηνεύει και την Ρεγγίνα Μάντζαρου, ενώ σκηνοθετεί ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το Μικρό Πόνι

Όταν ο 10χρονος γιος ενός ζευγαριού επιλέγει μια σχολική τσάντα με τις φιγούρες των αγαπημένων του ηρώων κινουμένων σχεδίων, έρχεται αντιμέτωπος με επεισόδια λεκτικής και σωματικής βίας. Οι γονείς έρχονται με τη σειρά τους αντιμέτωποι με καλά κρυμμένες αλήθειες και η σχέση τους δοκιμάζεται. Ένα έργο για τον εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή του εαυτού και του περιβάλλοντός μας, το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Πρωταγωνιστούν οι Κων/νος Γιαννακόπουλος και Ρηνιώ Κυριαζή και σκηνοθετεί η Σοφία Καραγιάννη.

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Εξόριστοι εις τας Αθήνας

Η κοινωνική πραγματικότητα του Μεσοπολέμου μέσα από τα μάτια ενός άντρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι αφηγούνται τη ζωή στην Αθήνα σε μια εποχή που μοιάζει πολύ με τη σημερινή, με τους μισθούς στα ύψη φιλοδωρήματος και τις συζυγικές σχέσεις πεδία μάχης. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Κρίσις» του Αρκάδιου Λευκού και παρακολουθεί το υπαρξιακό και βιοποριστικό πρόβλημα ενός ζευγαριού.

Ερμηνεύουν οι Ναταλία Στυλιανού και ο Στάθης Κόκκορης, οι οποίοι έχουν επιμεληθεί και τη δραματική επεξεργασία μαζί με τον σκηνοθέτη Ορέστη Τάτση.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η Ευθαλία του Γαλατά

Η Ευθαλία από την Κερασούντα του Πόντου, γεμάτη πείσμα και δύναμη για ζωή, ταξιδεύει το θεατή στα ταραγμένα χρόνια του Ελληνισμού και τα πολεμικά γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα και την Κωνσταντινούπολη, οδηγώντας τον στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά όπου ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλώνεται. Το έργο βασίζεται στη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη «Φαχισέ Τσίκα» και πρωταγωνιστεί η Νικολέττα Βλαβιανού, η οποία έχει κάνει και τη θεατρική διασκευή του σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν

Η Ανζέλ Κουρτιάν, πολλά χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, αφηγείται από την Ελλάδα πλέον την περιπέτεια του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους. Μαζί βιώνουν την εξολόθρευση των Αρμενίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ξεκινώντας από την Προύσα και τη Σμύρνη για να καταλήξουν στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η Χριστίνα Αλεξανιάν.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Kassandra

Μια παράσταση στην αγγλική γλώσσα με ηρωίδα την Kassandra, η οποία φορώντας τις κόκκινες γυαλιστερές μπότες της και με τα σπαστά αγγλικά της μιλάει για την αναζήτηση νοήματος και ελπίδας όπου μπλέκονται… όλοι: Ευριπίδης, Bugs Bunny, Abba, Manchester United, αλλά και Σκάρλετ Ο’ Χάρα! Πρωταγωνιστεί η Δέσποινα Σαραφείδου και σκηνοθετεί μαζί με την Ευαγγελία Ανδριτσάνου το κείμενο του Sergio Blanco.

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…