Μία πολεμική τέχνη ειδική για δύσκολες συνθήκες μάχης, Krav Maga

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Influence:

Στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε, της έντονης ανησυχίας και εγκληματικότητας που βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα, αναζητούμε μία πολεμική τέχνη που φαίνεται ικανή στο να μας προστατεύσει. Για όποιον αποζητά μία πολεμική τέχνη εξειδικευμένη σε θέματα αυτοάμυνας, το Krav Maga φαντάζει ως μία εξαιρετική επιλογή.

Τι είναι το Krav Maga;

Το Krav Maga είναι πολεμική τέχνη και προέρχεται απευθείας από τον στρατό του Ισραήλ, αποτελεί μία μέθοδο μάχης ειδικά εφαρμοσμένη και σχεδιασμένη για πραγματικές συνθήκες μάχης. Αποτελεί ένα από τα πιο άρτια συστήματα αυτοάμυνας στον κόσμο, εμπεριέχει μέσα του έναν συγκερασμό από διάφορες πολεμικές τέχνες με τεχνικές που περιλαμβάνουν ρίψεις και αυτοάμυνα σε περίπτωση επίθεσης από πολλούς ή ένοπλους αντιπάλους.

Η σπουδαιότητα της πολεμικής αυτής τέχνης, είναι το γεγονός πως προέρχεται απευθείας από το στρατό μίας χώρας και σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις να προστατεύεις το σώμα και τον εαυτό σου, δίνοντας όλη της την προσοχή αποκλειστικά  και μόνο στο θέμα της αυτοάμυνας. Και ενώ ξεκίνησε ως μία πολεμική τέχνη που διδασκόταν αποκλειστικά στα σώματα στρατού και στην αστυνομία του Ισραήλ, εντούτοις η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, αποκτώντας οπαδούς ακόμα και διάσημους αστέρες της μουσικής και του σινεμά, οι οποίοι έχουν μιλήσει πολλές φορές για την εξάσκησή τους σε αυτό. Πλέον, ανήκει σε μία από τις πιο αποτελεσματικές πολεμικές τέχνες, αυτό επιβεβαιώνεται και τον τεράστιο αριθμό δασκάλων άλλων τεχνών μάχης οι οποίοι το δηλώνουν.

Μία πολεμική τέχνη ειδική για δύσκολες συνθήκες μάχης, Krav Maga

Γυναίκες και Krav Maga

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη προσελκύει όλο και περισσότερες γυναίκες, οι οποίες εκδηλώνουν τη θέλησή τους να εξασκηθούν σε αυτό. Η γυναίκα που εκπαιδεύεται στο Krav Maga, μαθαίνει να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τον εαυτό της όταν κληθεί να αντιμετωπίσει έναν δυνατότερο σωματικά από εκείνη άνδρα. Πράγματι, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας που αναλύει αριστοτεχνικά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα επιθέσεων. Η γυναίκα, ως σωματικά πιο αδύναμη από τον άνδρα, μαθαίνει μυστικά για το σώμα της, τρόπους πεσίματος ώστε να αποφεύγει τους τραυματισμούς και τεχνικές που αφοπλίζουν τον επιτιθέμενο.

Αν κάποιος επιθυμεί να ασκηθεί στο Krav Maga, μπορεί να αναζητήσει διάφορες σχολές και να αποφασίσει με ποιον εκπαιδευτή θα προπονηθεί. Η εξάσκηση σε αυτό θα του χαρίσει αυτοπεποίθηση, αλύγιστο πνεύμα, μαχητικότητα και θα του δώσει τη δύναμη και την πίστη πως δε θα επιτρέψει ποτέ και σε κανένα να τον βλάψει. Η εξάσκηση σε αυτό θα του χαρίσει μαχητικό πνεύμα και αταλάντευτη δύναμη και αντοχή απέναντι στις προκλήσεις του δρόμου αλλά και της ζωής.

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…