Μια πλήρης ανανέωση σε εξωπραγματικές τιμές

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι η απόλαυση είναι ένα είδος πολυτελείας. Μια πολυτέλεια που μπορείς να δίνεις σπάνια στον εαυτό σου ή και καθόλου. Για να καταρρίψω αυτό τον μύθο επισκέφτηκα τον κατεξοχήν χώρο απόλαυσης μιας γυναίκας – το κομμωτήριο. Έναν χώρο στον οποίο περιποιείται τα μαλλιά, τα νύχια και το πρόσωπό της και ανανεώνεται πλήρως. Έναν χώρο που θα ήθελε να επισκέπτεται όσο το δυνατόν συχνότερα. Αν μπορούσε και καθημερινά. Αυτό ακριβώς έρχονται να προσφέρουν τα κομμωτήρια BLOW.

Είχε φτάσει στα αυτιά μου από 2-3 φίλες ότι υπάρχει ένα κομμωτήριο στο Χαλάνδρι το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε εξωπραγματικές τιμές:

– Μανικιούρ 6 ευρώ

– Πεντικιούρ 8 ευρώ

– Κούρεμα 6 ευρώ

– Χτένισμα 6 ευρώ

– Βαφή 12 ευρώ

Με 38 ευρώ δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να ανανεώσει ριζικά την εμφάνισή της!!! Σε τιμή τουλάχιστον μισή από ότι θα πλήρωνε σε ένα μέσο συνοικιακό κομμωτήριο για τις ίδιες υπηρεσίες. Ήρθε λοιπόν η μέρα να το δω με τα μάτια μου. Επέλεξα να επισκεφτώ το κομμωτήριο Blow για να διαπιστώσω όχι μόνο του λόγου το αληθές, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Έκπληκτη διαπίστωσα ότι το σέρβις τους είναι πολύ καλό! Σας περιγράφω λοιπόν την εμπειρία μου.

Διάλεξα μια Δευτέρα για να κάνω μια πλήρη περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια, δοκιμάζοντας τις καλύτερες υπηρεσίες του κομμωτηρίου, κατά τη γνώμη μου.

-ημιμόνιμο μανικιούρ

– θεραπευτικό πεντικιούρ

– Βαφή και ανταύγειες

– Βραδυνό χτένισμα και

-Μακιγιάζ

Τα δυνατά σημεία του χώρου

  • Κατ’ αρχήν είναι το μοναδικό κομμωτήριο (απ’ όσο γνωρίζω) που είναι ανοιχτό και Δευτέρα.
  • Είναι ένα κομμωτήριο στο οποίο εργάζονται σχεδόν 30 άτομα. Είναι διώροφο, με το κομμωτήριο στο ισόγειο και το μανικιούρ-πεντικιούρ στον πάνω όροφο για πιο διακριτικά.
  • Μοντέρνο και λιτό στη διακόσμηση, με άπλετο χώρο για να κινούνται οι κομμωτές και οι πελάτες.
  • Είναι γεμάτο με νέα παιδιά που εργάζονται στο χώρο, όλα με ευγένεια, με στυλ και όρεξη για τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και έμπειροι συνεργάτες που είναι υπεύθυνοι σε κάθε τομέα.
  • Επίσης ανάλογα με την υπηρεσία που θα επιλέξει ο πελάτης στέλνουν και το κατάλληλο άτομο που εξειδικεύεται στην αντίστοιχη υπηρεσία.

Οι εντυπώσεις μου ήταν άριστες. Άμεση εξυπηρέτηση. Ταχύτατη. Οι εργαζόμενοι μεταξύ τους έχουν ροή! Δεν υπάρχει κάποιος που δεν κάνει κάτι, ούτε μια στιγμή. Ο σκοπός είναι να μην περιμένει καθόλου ο πελάτης. Από τη βαφή στο πεντικιούρ και μετά για λούσιμο, χτένισμα και μετά πάλι πάνω για μανικιούρ. Άψογα! Για μια γυναίκα για την οποία ο χρόνος είναι πολυτέλεια, είναι ιδανικό. Το κομμωτήριο είναι γεμάτο, αλλά βλέπεις όλα να κυλάνε ρολόι.

Η δική μου εμπειρία

Επέλεξα να κάνω για πρώτη φορά το θεραπευτικό πεντικιούρ που προσφέρει το κομμωτήριο. Είναι μια υπηρεσία διάρκειας μιας ώρας που προσφέρει πλήρη περιποίηση των ποδιών. Ξεκινάει με scrub, στη συνέχεια καθάρισμα και κόψιμο των νυχιών και ολοκληρώνεται με ενυδατική κρέμα. Είναι ιδανική θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα με σκληρύνσεις και κάλους. Συστήνεται όμως και καθαρά για απόλαυση. Στο τέλος, διαλέγετε από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων της Elixir που εγγυώνται μεγάλη διάρκεια.

Ημιμόνιμο μανικιούρ

Η εμπειρία του μανικιούρ είναι λίγο πολύ όπως την ξέρετε. Προσωπικά με ανέλαβε η Μάρα, η υπεύθυνη του χώρου. Επειδή διέκρινα το πάθος της για τη δουλειά της, της ζήτησα να σχεδιάσει πάνω μου trendy σχέδια. Έβαλα λοιπόν 2 χρώματα, 1 στα τρία νύχια και άλλο στα άλλα δυο, που είναι πολύ της μόδας τελευταία. Στο τέλος μου έκανε και σχέδιο με glitter για περισσότερη λάμψη. Αυτά δεν χρεώνονται εξτρά. Τέλεια!

Βαφή+ανταύγειες

Εδώ είχα τη χαρά να με αναλάβει η υπεύθυνη για τις βαφές. Με εμπειρία 25 χρόνων και επίσης πάθος για τη δουλειά της. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ κουβεντιάζοντας μαζί της που αποφάσισα μια τρέλα της στιγμής. Να κάνω μωβ ανταύγειες στο ξανθό μαλλί. Κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, αλλά δεν τολμούσα. Τώρα ένιωσα ότι είμαι σε έμπειρα χέρια, οπότε χαλάλι το ρίσκο. Με διαβεβαίωσε όμως ότι θα φύγει σιγά σιγά με τα λουσίματα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μου άρεσε όμως πάρα πολύ το αποτέλεσμα! Και ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το τόλμησα.

Βραδυνό χτένισμα

Το χτένισμα ήταν επίσης πολύ καλό. Η κοπέλα μου πρότεινε πολλές ιδέες που θα μου ταίριαζαν. Στο τέλος επιλέξαμε ένα χτένισμα που θα αναδείκνυε και τις μωβ ανταύγειες. Μπούκλες! Παιχνιδιάρικο και σικάτο!

Και για το τέλος, μακιγιάζ

Ολοκληρώνοντας την ανανέωση, ανέβηκα ξανά στον πάνω χώρο για να βρεθώ στα έμπειρα χέρια της μακιγιέζ. Επαγγελματική περιποίηση, σημασία στη λεπτομέρεια και γούστο. Και όλα αυτά στην τιμή των 15 ευρώ. Εκεί που σε άλλα κομμωτήρια χρεώνουν 50 ευρώ για το ίδιο.

Φεύγοντας συνειδητοποίησα ότι έζησα μια απόλαυση που θα μπορούσα να προσφέρω πολύ συχνά στον εαυτό μου. Θα μπορούσα να το κάνω ακόμα και δώρο σε φίλες μου, π.χ. ένα χτένισμα ή ένα μακιγιάζ για να το χαρούμε μαζί.

Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Θοδωρής Μορφονιός είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα. Το όραμά του είναι να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτό κόστος. Και το πέτυχε. Ήδη έχει ανοίξει τρία μαγαζιά-  στον Πειραιά, στο Χαλάνδρι και το πιο πρόσφατο στο Περιστέρι. Τελικά οι καλές ιδέες ανταμείβονται από τον κόσμο. Έτσι θα έπρεπε! Ειδικά στις ημέρες της κρίσης.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…