Μεγάλοι ηθοποιοί σε κακούς ρόλους

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

Είναι γεγονός ότι από τους πιο δύσκολους ρόλους για έναν ηθοποιό είναι εκείνος του κακού. Οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί που έχουν βρεθεί μπροστά σε αυτή την πρόκληση αντιμετώπισαν μία δυσκολία. Ας δούμε ποιοι μεγάλοι ηθοποιοί έπαιξαν τον ρόλο του κακού με μεγάλη επιτυχία.

1. Χιθ Λέτζερ – Τζόκερ The Dark Knight, 2008

Ίσως ένας από τους μεγαλύτερους ρόλους με τον  Αυστραλό ηθοποιό Heath Ledger είναι ο  Τζόκερ, τον κύριο ανταγωνιστή της ταινίας του 2008 The Dark Knight. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, για τον βραβευμένο με Όσκαρ  ρόλο του Τζόκερ, ο  Heath κλείδωσε τον εαυτό του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο για εβδομάδες. Μελέτησε κάθε κωμικό που ο Τζόκερ εμφανίστηκε να κάνει, κράτησε ένα ημερολόγιο, και ασκήθηκε σε  διαφορετικές φωνές, για να βρει το δικό του μοναδικό ύφος της φωνής και του γέλιου του χαρακτήρα.

2. Τομ Χάρντι – John Fitzgerald Η Revenant, 2015

Ο Tom Hardy έκανε μια θαυμάσια δουλειά όταν έπαιξε τον αχρείο John Fitzgerald στο The Revenant. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η λαμπρή υποκριτική του είναι ο πυρήνας της επιτυχίας αυτής της βραβευμένης ταινίας.

3. Ρέι Φάινς – ο Λόρδος Βόλντεμορτ

Ο Ρέιφ Φάινς έχει παίξει σε μια σειρά από ξεχωριστές ταινίες, όπου έπαιζε ως επί το πλείστον αρνητικούς χαρακτήρες. Αλλά ο ρόλος του στις ταινίες Χάρι Πότερ, σαν Λόρδος Βόλντεμορτ, γνωστός και ως The Dark Lord, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

4. Jared Leto – Το Τζόκερ – Ομάδα αυτοκτονίας, 2016

Σε αυτήν την ταινία sci-fi, πρωταγωνιστεί ο Jared Leto σαν Τζόκερ, ο κύριος ανταγωνιστής της ταινίας, αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Μην την χάσετε!

5.  Κέβιν Σπέισι – John Doe Επτά, 1995

Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς του Hollywood. Το ταλέντο του δεν έχει όρια: φαίνεται ότι δεν υπάρχει ρόλος πάρα πολύ μεγάλος γι ‘αυτόν. Ο ρόλος του  κατά συρροή δολοφόνου John Doe στην ταινία ‘Επτά’, αξίζει ειδική μνεία.

6.  Angelina Jolie – Μαλίφισεντ Μαλίφισεντ, 2014

Οι περισσότεροι κριτικοί της σκοτεινής ταινίας φαντασίας «Κακός» συμφωνούν ότι η Angelina Jolie έκανε μια εξαιρετική δουλειά.

7. Helena Bonham Carter – Η Ντάμα Κούπα Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, 2010

Η φωτεινή και χαρισματική, Helena Bonham Carter είναι καλή στον ρόλο της σαν σκοτεινός  χαρακτήρας. Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους της είναι εκείνος της Ντάμα Κούπα, μια κλασσική κακή ηρωίδα από την ταινία του Τιμ Μπάρτον 2010, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

8. Anthony Hopkins – Χάνιμπαλ Λέκτερ Η Σιωπή των Αμνών, 1991

Ο πολυτάλαντος και πολύπλευρος, Sir Anthony Hopkins είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας ηθοποιός ιδιοφυΐα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τον θυμούνται από τη Σιωπή των Αμνών, όπου έπαιξε τον Δρ Χάνιμπαλ Λέκτερ, έναν λαμπρό ψυχίατρο ο οποίος είναι επίσης ένας βίαιος ψυχοπαθής. Για τον ρόλο αυτόν πήρε και το Όσκαρ του καλύτερου ηθοποιού.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.