Μεγάλες ιδέες για μικρά υπνοδωμάτια

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Υπάρχουν φορές που έχουμε την ψευδή εντύπωση πως ο περιορισμένος χώρος του υπνοδωματίου, του στερεί ταυτόχρονα και  τη δυνατότητα της ιδανικής διαμόρφωσης. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αν και οι μικροί χώροι μπορεί να είναι πρόκληση για κάποιον διακοσμητή, η σοφή διαχείριση του χώρου, η αξιοποίηση αποθηκευτικών χώρων, το φως, το χρώμα, οι καθρέφτες και η κατάλληλη επίπλωση μπορούν να μετατρέψουν το υπνοδωμάτιο σε μία παραδεισένια φωλιά, όπως αυτά που βλέπουμε  παρακάτω.

Η αξιοποίηση των κρυφών αποθηκευτικών χώρων και τα πτυσσόμενα κρεβάτια χαρίζουν την άνεση μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Με την επαγγελματική καθοδήγηση, ένα περιορισμένο υπνοδωμάτιο μετατρέπεται σε ένα λειτουργικό πολυχώρο. Οι ταπετσαρίες και οι κορνίζες προσδίδουν προσωπικό στυλ και ζεστασιά στον χώρο.

Η καλή χρήση των μικρών χώρων προϋποθέτει την αξιοποίηση κάθε πιθανού αποθηκευτικού χώρου. Είναι πέρα για πέρα πρακτική η διπλή χρηστικότητα των διαφόρων επίπλων ως αποθηκευτικών χώρων.

Ένα υπνοδωμάτιο που έχει αρμονία φωτός, χρωμάτων και όγκου. Η τοποθέτηση του κρεβατιού σε επίπεδο- και ο διαχωρισμός του με την ενδιάμεση κουρτίνα δημιουργούν την αίσθηση της άνεσης και της ευρυχωρίας.

Εδώ βλέπουμε τι συμβαίνει όταν ο μινιμαλισμός αγγίζει την τελειότητα.

Ανοιχτά χρώματα και φώτα διευρύνουν τον χώρο. Τα oversized παπλώματα και σεντόνια είναι μία επιλογή που προδίδει χροιά πολυτέλειας και αρχοντιάς στο υπνοδωμάτιο.

Φυσικό φως, ελεύθερος χώρος, ζωντανά χρώματα και υπερυψωμένο κρεβάτι είναι το υπνοδωμάτιο των ονείρων του κάθε παιδιού.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…