Με ποιον τρόπο σας δείχνουν τα σκυλιά την αγάπη τους

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια, πάντα θα σας πουν ότι το λαγουδάκι ή η γάτα τους είναι το πιο αξιολάτρευτο και αστείο ζώο. Ωστόσο κανένα από αυτά τα μικρά ζωάκια δεν συγκρίνεται με τη μεγαλύτερη ευτυχία στον κόσμο: το να έχεις ένα σκυλάκι ή δεκάδες σκυλάκια!

Αυτά που κάνει ένας σκύλος για εσάς είναι μοναδικά και κανένα άλλο κατοικίδιο δεν θα μπορούσε να τα κάνει. Διαβάστε και πείτε μας αν συμφωνείτε.

Είναι μέλος της οικογένειάς σου

Ένας σκύλος είναι όχι απλώς είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο, αλλά γίνεται ένα επιπλέον μέλος της οικογένειάς σου, γιατί δείχνει την αγάπη του περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλο στο σπίτι. Και είναι καιρός να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε περισσότερα για τη φύση του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Ακολουθούν τα καλύτερα πράγματα που κάνει ο σκύλος σας, που δείχνουν ότι θα έδινε και τη ζωή του για εσάς.

Κοιμάται πάντα μαζί σας

Ένα κουτάβι πάντα θα θέλει τη συντροφιά σας. Είναι ένας τρόπος να σας δείξουν την τρυφερότητα και αφοσίωση σε εσάς, καθώς τους αρέσει να είναι δίπλα σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κάθονται στο πάτωμα.

Είναι ευτυχισμένο όταν γυρνάτε σπίτι

Είναι απίστευτο! Είτε λείπατε όλη μέρα από το σπίτι, είτε πεταχτήκατε στο μπακάλικο για λίγα ψώνια, ο σκύλος σας πάντα είναι ευτυχισμένος που σας βλέπει. Για το κατοικίδιό σας, δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένη στιγμή από όταν βρίσκεται δίπλα σας.

Υιοθετεί τη ρουτίνα σας

Τα σκυλιά ξέρουν να αναγνωρίζουν τους ιδιοκτήτες τους και να ζητάνε την έγκρισή τους, καθώς επίσης περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους με αυτούς. Οπότε ουσιαστικά υιοθετούν τη ρουτίνα των ιδιοκτητών τους για να βρίσκονται κοντά τους.

Παίρνουν υπνάκο μαζί τους

Εάν το κουταβάκι σας θέλει να πάρει έναν υπνάκο μαζί σας, αυτό σημαίνει ότι αισθάνεται άνετα, ευτυχισμένο και ασφαλές μαζί σας. Σημαίνει επίσης ότι θέλουν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο που περνάνε μαζί σας.

Σας κοιτάνε στα μάτια

Τα σκυλιά είναι μοναδικά στο γεγονός ότι είναι τα μοναδικά ζώα που ενεργητικά αναζητούν την οπτική επαφή. Σε άλλα ζώα, εάν υπάρχει οπτική επαφή είναι σημάδι σύγκρουσης. Μπορείς να αισθανθείς τη μεγάλη σύνδεση που έχεις με τα σκυλιά, μέσω της οπτικής επαφής.

Σας δίνουν δώρα

Συνήθως σκεφτόμαστε ότι τα σκυλιά μας θέλουν να παίξουν όταν μας φέρνουν κάτι περίεργο, όπως ένα κλαδί, σκουπίδια ή ακόμα και νεκρά ζώα. Μπλιάχ! Λοιπόν όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται αυτό το τελευταίο, είναι μέσα στο ένστικτό τους σαν κυνηγοί να φέρνουν τα «λάφυρα» από το κυνήγι. Επομένως, ίσως έτσι να προσπαθούν να σας δώσουν κάτι που θα είναι χρήσιμο για την επιβίωσή σας, ή αυτό που νομίζουν ότι θα σας είναι χρήσιμο. Παρόλο που ακούγεται παράξενο, το κάνουν γιατί νοιάζονται για εσάς.

Σας γλείφουν στο πρόσωπο

Τα περισσότερα σκυλιά γλείφουν το πρόσωπο των αφεντικών τους. Εάν πιστεύετε ότι είναι σημάδι αγάπης και είναι το αντίστοιχο των σκυλιών στο να «δίνουν φιλιά» έχετε δίκιο, γιατί όντως με αυτή την πράξη δείχνουν τη στοργή τους.

Διαβάζουν τα συναισθήματά σας

Αυτό το κάνουν καλύτερα και από το σύντροφό σας, γιατί τα σκυλιά έχουν μάθει να αποκρυπτογραφούν τα ανθρώπινα συναισθήματα. Αναγνωρίζουν όταν το αφεντικό τους είναι αναστατωμένο, θλιμμένο, ευτυχισμένο ή οτιδήποτε άλλο και αντιδρούν ανάλογα.

Νιώθουν ένοχα όταν θυμώνετε μαζί τους

Έχουμε δει εκατοντάδες κουτάβια που «παίρνουν φάτσα» ενοχής, όταν ξέρουν ότι έχουν κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό για το αφεντικό τους.

Τα κουτάβια επίσης δίνουν αγκαλιές

Εάν ξαφνικά δείτε το σκύλο σας να λυγίζει τα γόνατά του και να κάθεται στο πάτωμα μπροστά γέρνοντας πάνω στο σώμα σας Συγχαρητήρια! Μόλις δεχτήκατε μια αγκαλιά από τον καλύτερο φίλο σας.

Σας ακολουθούν στο μπάνιο

Εάν ο σκύλος σας σάς ακολουθεί και στο μπάνιο, αυτό σημαίνει ότι σας αγαπάει και θέλει να σας προστατεύει παντού και πάντα. Αυτό φαίνεται επίσης και όταν κοιμάται στην πόρτα έξω από το δωμάτιό σας ή στα πόδια του κρεβατιού σας, καθώς σας δείχνει ότι θα είστε ασφαλείς εάν συμβεί οτιδήποτε κακό.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…