Μαθήματα χορού, μαθήματα ζωής

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Ο χορός είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, τον χαρακτήρα και τον εαυτό σου… Σου φτιάχνει αυτόματα τη διάθεση και για εκείνη τη στιγμή ξεχνάς οποιεσδήποτε άλλες έννοιες και σκοτούρες. Απλά κουνιέσαι στο ρυθμό!

Η αλήθεια είναι ότι ο χορός προέρχεται από μέσα μας και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο ή τρόπο. Αν όμως θέλετε να γίνετε αυθεντία σε αυτό που κάνετε ή να το προσθέσετε πιο ενεργά στην καθημερινότητά σας, τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε εντατικά μαθήματα.

Οπότε, καλό είναι να αρχίσετε με το να σκεφτείτε τι χορό θα ακολουθήσετε. Ποια είναι αυτή η ιδιαίτερη κίνηση που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ σας; Και γιατί συμβαίνει αυτό; Η δεύτερη απάντηση θα δώσει έμφαση και σιγουριά στην εγκυρότητα και στην αντοχή της επιλογής σας. Λογικό και επόμενο να σταματήσετε αν τελικά δεν ταίριαζε το συγκεκριμένο είδος στο προσωπικό σας στυλ και ενδεχομένως να ψάξετε κάτι διαφορετικό, όμως, δεν θα ήταν προτιμότερο να δώσετε λίγη παραπάνω σημασία στην αρχή κερδίζοντας έτσι τον πιθανό χαμένο χρόνο; Κάντε μια μίνι έρευνα για να σιγουρευτείτε!

Άρα διαλέξατε το είδος που σας εκφράζει… Τώρα μένει να βρείτε την κατάλληλη σχολή με τους εξειδικευμένους δασκάλους που θα εκτοξεύσουν το ταλέντο σας στα ύψη! Εδώ χρειάζεται να κάνετε μια πιο επιλεκτική αναζήτηση, καθώς είναι αναγκαίο να επιλέξετε τη σχολή με βάση τις παροχές και τις δυνατότητες που σας προσφέρει και όχι εξαιτίας πρόσκαιρης φήμης. Προσπαθήστε να βρείτε μία σχολή που να βρίσκεται σχετικά κοντά σας, γιατί ενισχύει την παρακίνησή σας να πηγαίνετε.

Όλα έτοιμα, εκτός από ένα. Για να γίνετε πιο αποδοτικοί σε αυτό που θα αρχίσετε, ξεκινήστε να διαβάζετε για αυτό. Μάθετε πότε ανακαλύφθηκε ο χορός, από ποιον ή σε ποια χώρα, αν χρησιμοποιούν συγκεκριμένες στολές ή χορεύεται σε ειδικές περιστάσεις. Αντλήστε όσες περισσότερες πληροφορίες νομίζετε ότι είναι αναγκαίες. Έτσι θα καταφέρετε να παθιαστείτε με αυτό περισσότερο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χορός δεν βοηθάει μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα. Διευρύνει τους ορίζοντές σας αφού μαθαίνετε ουσιαστικά μια νέα κουλτούρα, ένα διαφορετικό πολιτισμό μέσα  από αυτόν. Θα δείτε τον εαυτό σας να ενθουσιάζεται έντονα με κάτι, θα μάθετε να εκφράζεστε ευκολότερα και με διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, ο χορός μπορεί να σας προσφέρει ψυχική ηρεμία καθώς σας βοηθάει να ξεχάσετε ό,τι σας ενοχλεί και λειτουργεί σαν φάρμακο για τις δύσκολες μέρες. Δοκιμάστε το!

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…