Μασάζ με κοχύλια: Μια απολαυστική εμπειρία

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Μασάζ με κοχύλια: Μια απολαυστική εμπειρίαΑπό τα βάθη του ωκεανού… στην πλάτη σας, για ένα μασάζ που ανανεώνει το σώμα και βοηθά την υγεία σας! Το μασάζ με κοχύλια δεν ακολουθεί τις «κλασσικές» γραμμές, αλλά χαρίζει ευεξία και θεραπεία στους μύες. Πάντως δεν πρόκειται για μια πρωτόγνωρη τεχνική αλλά για ένα αρχαίο φυσικό μασάζ που ακολουθούσαν κυρίως οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού. Σήμερα, εκατοντάδες spa στην Ελλάδα έχουν ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνική στις υπηρεσίες τους, υποστηρίζοντας δικαίως ότι ο συνδυασμός όστρακων με τα αιθέρια έλαια μπορεί να «απογειώσει» το μασάζ στην πλάτη και το σώμα. Το flowmagazine.gr. δοκίμασε την εμπειρία του μασάζ με κοχύλια και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις…

Όστρακα από τον ωκεανό μετατρέπονται σε «εργαλεία» μασάζ

«Όχι» δεν μιλάμε για όστρακα από τη θάλασσα στο Αιγαίο, αλλά από τα βάθη του νότιου Ειρηνικού ωκεανού, τα οποία αφού συλλεχθούν και λειανθούν, γίνονται το τέλειο  φυσικό «εργαλείο» μασάζ. Οι αισθητικοί ζεσταίνουν τα όστρακα και στη συνέχεια προχωρούν σε ειδικές τεχνικές μάλαξης μαζί με έλαια πράσινου τσαγιού ή ευεργετικών φρούτων, όπως είναι το μάνγκο. Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στα κοχύλια υπήρχε ένα μείγμα από μεταλλικά στοιχεία ηφαιστειακής λάβας και φύκια που αναπτύσσουν θερμότητα!

Η μυρωδιά του ωκεανού και τα στοιχεία των αιθέριων ελαίων απλώθηκαν στο σώμα μας… και η εμπειρία έγινε άκρως αναζωογονητική και χαλαρωτική. Με το μασάζ να διαρκεί συνολικά μια ώρα, το σώμα «χάνει» τη βαρύτητα του και ξεκουράζεται από μυοσκελετικούς πόνους, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνεται και οξυγονώνεται ολοκληρωτικά. ‘Όπως υποστήριξαν οι αισθητικοί του Olympia Golden Beach Resort & Spa στην Κυλλήνη: «Καμία άλλη εμπειρία δεν μπορεί να ανανεώσει σε τόσο ελάχιστο χρόνο το σώμα και το πνεύμα. Το άγχος έχει κυριεύσει όλους μας… αλλά δεν γίνεται να αφήνουμε χωρίς φροντίδα τον εαυτό μας. Σίγουρα το μασάζ με κοχύλια θα επαναφέρει τον οργανισμό σας στο σωστό ρυθμό λειτουργίας».

Μασάζ με κοχύλια: Μια απολαυστική εμπειρίαΣε ένα ποσοστό 50-50, άντρες και γυναίκες επισκέπτονται τα spa, όχι μόνο χάρη της ευεξίας, αλλά με στόχο να γλιτώσουν από πόνους της μέσης και των μυών! Προσφέρεται ακόμα και μασάζ για μωρά, το οποίο συνοδεύεται με μαλακές κινήσεις και φυσικά φαρμακευτικά έλαια που ξεμουδιάζουν  και  ηρεμούν τα βρέφη. Η εμπειρία αξίζει τουλάχιστον για μια φορά και το κόστος της για κάθε ενήλικα κυμαίνεται από 120-140 ευρώ, εκτός και εάν πετύχετε μια από τις χιλιάδες προσφορές των spa.

Τα οφέλη του μασάζ με κοχύλια

  • Απομακρύνει το σώμα και το πνεύμα… από το άγχος και το στρες!

  • Καταφέρνει και διαλύει τους σωματικούς πόνους και ενδυναμώνει του μύες.

  • Ανακουφίζει από προβλήματα του αυχένα, ακόμα και από χρόνιους πόνους.

  • Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

  • Αποτοξινώνει και προσφέρει ευφορία και ηρεμία στον οργανισμό.

  • Συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του κυκλοφοριακού και του λεμφικού συστήματος.

*Ευχαριστούμε πολύ το Olympia Golden Beach Resort & Spa για τη φιλοξενία και τους επαγγελματίες στο κέντρο spa που μας προσέφεραν το χαλαρωτικό μασάζ με κοχύλια.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…