Τι άφησε η Μέριλυν Μονρόε για να την θυμόμαστε

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Η Μέριλυν Μονρόε ήταν μια γυναίκα, ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο που χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Μια γυναίκα όμορφη, πληθωρική που κατάφερνε να κερδίζει όλους τους άνδρες.

Η ζωή της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1926 στο Λος Άντζελες και δεν έμαθε ποτέ ποιος ήταν ο πατέρας της. Η μητέρα της, που είχε ψυχολογικά προβλήματα, μπαινοέβγαινε σε ιδρύματα με αποτέλεσμα η Μέρυλιν να καταλήξει κάποια στιγμή σε ορφανοτροφείο και να δοθεί στη συνέχεα για υιοθεσία.

Παρά τις δυσκολίες και την εξέλιξη της ζωής της, τους γάμους και τους χωρισμούς στη ζωή της, τις διάφορες δουλειές, κατάφερε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της γενιάς της. Αν και υπήρξε γνωστή για την ασυνέπεια και τις ιδιοτροπίες της.

Απεβίωσε το 1962, με τον ιατροδικαστή να αποφασίζει ότι πρόκειται για αυτοκτονία με κατάποση πολλών υπνωτικών χαπιών, αν και μέχρι και σήμερα υποστηρίζεται ότι υπήρξαν αμφιβολίες.

Παρά το άδοξο τέλος, η εικόνα της έμεινε στο κοινό, ως μιας όμορφης γυναίκας, ελκυστικής και άκρως θηλυκής, με επιτυχία στους άνδρες, που έζησε πολλά πράγματα στη ζωή της. Η αυτοπεποίθηση που διέθετε αντανακλάται και στα ρητά της, που άφησε κληρονομιά στην ανθρωπότητα. Το «απόλυτο σύμβολο του σεξ» είχε και απόλυτες απόψεις για τη ζωή απ’ ό,τι φαίνεται. Ακόμα κι δεν συμφωνείτε με αυτές, δεν μπορείτε να μην αναγνωρίσετε ότι έχουν ενδιαφέρον.

1.Οι γυναίκες διαθέτουν δύο φοβερά όπλα: το μακιγιάζ και τα δάκρυα. Ευτυχώς για τους άνδρες δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτοχρόνως.

2.Αν μπορείς να κάνεις μια κοπέλα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις να κάνει οτιδήποτε.

3.Καλύτερα να είσαι δυστυχισμένος μόνος, παρά δυστυχισμένος μαζί με κάποιον άλλο.

4.Ο μεγάλος εραστής μπορεί να σε συνεπάρει και όταν σε φιλά στο μέτωπο ή όταν σε κοιτά χαμογελαστά στα μάτια ή όταν απλά κοιτάει στο κενό.

5.Η καριέρα είναι υπέροχο πράγμα, αλλά δεν μπορείς να κουλουριαστείς μαζί της μια κρύα νύχτα.

6.Αν πρόκειται να είσαι διπρόσωπη, κάνε τουλάχιστον ένα από τα πρόσωπα όμορφο.

7.Δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια, και θα κατακτήσει τον κόσμο.

8.Οι σύζυγοι συνήθως είναι καλοί εραστές όταν απατούν τη γυναίκα τους.

9.Πριν το γάμο, ένα κορίτσι πρέπει να κάνει έρωτα στον άνδρα για να τον κρατήσει. Μετά το γάμο, πρέπει να τον κρατάει για να του κάνει έρωτα.

10.Δε θέλω να βγάλω λεφτά. Θέλω μόνο να είμαι υπέροχη.

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr