Μακαρόνια ριγκατόνι με σάλτσα σκόρδου

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μακαρόνια ριγκατόνι με σάλτσα σκόρδουΛίγο η χειμωνιάτικη μελαγχολία, λίγο οι απαιτήσεις μας για αυξημένη απόλαυση καθιστούν τα ζυμαρικά ως φάρμακο κατά του στρες και ικανοποίησης των υψηλών μας στάνταρντ. Η χειμωνιάτικη μελαγχολία εξουδετερώνεται γρήγορα με ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών. Και αυτό συμβαίνει διότι τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, οι οποίοι συντελούν στο να συνθέτει ο εγκέφαλος ευκολότερα τη σεροτονίνη (ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση δρώντας ως αντικαταθλιπτικό). Ένα πιάτο ζυμαρικά με την αγαπημένη μας σάλτσα, πασπαλισμένα με μπόλικο μπέικον, είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει να χαμογελάσετε!

Υλικά

– 1 κουτί μακαρόνια ριγκατόνι

– 1 Κιλό μανιτάρια

– 1 φρέσκα Κρέμα

– ½ κ. γλ. σκόρδο σκόνη

– 1 κρεμμύδι

– 10 λωρίδες μπέικον

– 5 κλαδιά μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
  • Μόλις αρχίσουν να πάρουν χρώμα, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύετε σταδιακά και μετά από ένα λεπτό ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη φρέσκια κρέμα και πασπαλίζετε με λίγο σκόρδο.
  • Στραγγίζετε τα μακαρόνια και περιχύνετε από πάνω τη σάλτσα.
  • Ανακατεύετε 2-3 φορές και το φαγητό είναι έτοιμο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…