Μάγκας

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Διαβάζω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Τα βιβλία που έχω διαβάσει αριθμούνται σε εκατοντάδες. Μέσα στα εκατοντάδες όμως, παρατήρησα μια αξιοσημείωτη έλλειψη. Δεν έχω διαβάσει καθόλου ελληνική λογοτεχνία. Ούτε καν τους κλασικούς έλληνες συγγραφείς.

Θέλοντας λοιπόν να αναπληρώσω αυτή την αδικία ξεκίνησα με μια από τις πιο κλασικές ελληνίδες συγγραφείς: Πηνελόπη Δέλτα. Και μάλιστα σε παιδική έκδοση για να μου φανεί πιο light. Αυτό ήτανε! Κόλλησα!

Οι εκδόσεις Μίνωας έχουν δημιουργήσει τη σειρά Κλασικοί Θησαυροί στην οποία συλλέγουν τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζουν διασκευασμένα για παιδιά ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ! Ένα από τα βιβλία της σειράς είναι και ο «Μάγκας». Με αυτό ξεκίνησα.

Ο «Μάγκας» είναι ένα βιβλίο που θα λατρέψετε. Θα μάθετε να μιλάτε τη γλώσσα των σκύλων. Θα έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά τους. Θα εντυπωσιαστείτε από τις αξιοθαύμαστες ικανότητές τους. Είναι ένα ανάγνωσμα όπου πρωταγωνιστούν η αγάπη για τα ζώα, για την πατρίδα, για τους ανθρώπους.

Η γραφή της Πηνελόπης Δέλτα αναδύει ζωντάνια, ευγένεια, τρυφερότητα, αλήθεια. Αν τη γνωρίσετε θα σας αγγίξει για πάντα. Προφανώς υπάρχει λόγος που κάποιοι συγγραφείς χαρακτηρίζονται κλασικοί!

*Τη διασκευή για την παιδική έκδοση έχει επιμεληθεί η Μαρία Δασκαλάκη και την αριστουργηματική εικονογράφηση ο Θάνος Τσίλης.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…