Ο Γαλλικός οίκος Louis Vuitton συνεργάζεται με τον ταλαντούχο εικαστικό Jeff Koons

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη

The Masters Collection. ‘Έτσι ονομάζεται η καινούρια συλλογή του διάσημου Νεοϋορκέζου εικαστικού Jeff Koons για τον αγαπημένο οίκο Louis Vuitton, έχοντας ως σκοπό να συνδέσει με δημιουργικό τρόπο τη μόδα με την ιστορία της τέχνης.

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τους πίνακες του Koons με τίτλο Gazing Ball και περιλαμβάνει κλασσικά έργα μεγάλων ζωγράφων όπως, οι da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard και Van Gogh, τα οποία απεικονίζονται στις κλασσικές τσάντες του οίκου όπως, οι Speedy, Keepall και Neverfull. Το συγκεκριμένο project περιλαμβάνει εκτός από τσάντες και διάφορα αξεσουάρ.

Σε κάθε μοντέλο τσάντας, στη μπροστινή πλευρά, αναγράφονται τα αρχικά του Koons, με έντονα και μεταλλικά γράμματα, στο ίδιο στυλ όπως το μονόγραμμα του οίκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που ο Louis Vuitton επιτρέπει να τροποποιηθεί το λογότυπό του. Επίσης, η ανέκαθεν υπογραφή του Koons, το φουσκωτό κουνέλι, αντικατέστησε το συνηθισμένο tag του γαλλικού οίκου, το οποίο χρησιμοποιείται και στα μπρελόκ της συλλογής.

Ο οίκος δηλώνει ότι αυτό είναι μόλις το πρώτο κεφάλαιο από τη συνεργασία του με τον Koons και υπόσχεται ότι τα καλύτερα έρχονται πολύ σύντομα. Η κολεξιόν θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα και όχι online.

Μέχρι τότε μπορείτε να “χαζέψετε” τη συλλογή, ταξιδεύοντας σε μια άλλη εποχή.

MONA LISA – LEONARDO DA VINCI  c. 1503-1506

MARS, VENUS AND CUPID – TITIAN c. 1546

THE TIGER HUNT – PETER PAUL RUBENS c. 1615-1616

GIRL WITH DOG – FRAGONARD c. 1770

A WHEATFIELD WITH CYPRESSES – VINCENT VAN GOGH c. 1889

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη,

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνία Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις του BCA College και έχω εμμονή με τη μόδα…