Λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσετε το τρέξιμο

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να μπουν στην διαδικασία να τρέξουν, αλλά δεν έχουν αρχίσει να το κάνουν. Αν χρειάζεστε κάποιο κίνητρο για να ξεκινήσετε, δείτε τους παρακάτω λόγους που ίσως σας ωθήσουν.

Ψυχική Υγεία

Είναι τεκμηριωμένο ότι όταν τρέχετε, ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση, τις προοπτικές και τη συνολική σας ευτυχία.

Απαλλαγή από το άγχος

Ένα άλλο πλεονέκτημα για την ψυχική υγεία που προσφέρει το τρέξιμο είναι η ανακούφιση από το στρες. Πιθανότατα βιώνετε διάφορους βαθμούς άγχους στη ζωή σας. Κάποιο επίπεδο άγχους είναι καλό για σας, επειδή σας κρατά εσείς εστιασμένους και προχωράτε. Αλλά το υπερβολικό επίπεδο άγχους μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Το χαλαρό τρέξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε μια ζωή χαμηλού στρες.

Στόχος

Ο καθένας χρειάζεται έναν σκοπό ή έναν στόχο στη ζωή. Δυστυχώς, καθώς μεταβαίνετε από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, χάνετε αυτό το γεγονός και αρχίζετε να ζείτε τη ζωή χωρίς να προσπαθείτε τίποτε. Το τρέξιμο μπορεί να σας δώσει σκοπό.

Τρέξτε για Φιλανθρωπία

Εάν είστε νέος δρομέας, η εκτέλεση για φιλανθρωπία μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό κίνητρο. Αρκετοί άνθρωποι τρέχουν για φιλανθρωπία και οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται. Βρείτε ένα φιλανθρωπικό σκοπό που έχει σημασία για εσάς προσωπικά και αρχίστε να τρέχετε για να συγκεντρώσετε χρήματα.

Χάστε βάρος

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν για να χάσουν βάρος. Με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να παρατηρούν τις αλλαγές. Αν αυτός είναι ο κύριος λόγος για να γίνετε δρομέας, τότε προσπαθήστε να το συνδυάσετε με έναν ή περισσότερους από τους άλλους λόγους για να παρακινηθείτε περισσότερο.

Ζήστε περισσότερο

Διατηρώντας ένα μέτριο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, δεν θα έχετε μόνο ένα άπαχο σώμα, αλλά θα αυξήσετε και τη μακροζωία σας.

Υγεία

Όταν τρέχετε, δεν ενισχύετε μόνο τα πόδια σας, ενισχύετε επίσης την καρδιά σας και διατηρείτε τη χοληστερόλη σας σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης είναι καλό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αυξάνει την πυκνότητα των οστών σας, βοηθώντας σας να αποτρέψετε την οστεοπόρωση.

Θα αυξήσετε την αντοχή σας

Το τρέξιμο θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντοχή σας ουσιαστικά και σε κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα. Θα κάνει τις προπονήσεις και τα άλλα αθλήματα λίγο πιο εύκολα και πιο ευχάριστα, καθώς επίσης και άλλες πτυχές της ζωής σας.

Θα κοινωνικοποιηθείτε

Ακόμα κι αν τρέχετε σόλο και δεν κάνετε αγώνες, εάν κρατάτε ένα κανονικό χρονοδιάγραμμα, πιθανότατα θα αρχίσετε να βλέπετε τα ίδια πρόσωπα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μελλοντική φιλία.

Ενέργεια

Εάν τρέξετε το πρωί, θα παρατηρήσετε τη διαφορά στην ενέργειά σας και την διάθεσή σας όλη μέρα.

Θα αισθανθείτε καλύτερα

Θα νιώσετε περήφανοι για τα επιτεύγματα στις προσωπικές σας διαδρομές, όπως όταν σπάσετε τα δικά σας ρεκόρ.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr