Λευκά δόντια φυσικά

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Influence:

Εάν έχετε καιρό να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας, καπνίζετε πολλά χρόνια, πίνετε πολλά σκούρα ποτά, τότε είναι πιθανό να έχετε κιτρινωπά δόντια. Τα κίτρινα δόντια δεν είναι πολύ ελκυστικά και μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Παρακάτω θα δείτε φυσικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τα λαμπερά σας δόντια και να βοηθήσετε να επιστρέψουν σε εκείνο το όμορφο καθαρό και φωτεινό λευκό χρώμα.

Φράουλα

Πάρτε μια μικρή ποσότητα πολτού φράουλας και τρίψτε τα δόντια σας για πέντε λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας πολύ καλά και να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα για να αφαιρέσετε τους σπόρους που μπορεί να έχουν πιαστεί στα δόντια σας.

Μαγειρική σόδα

Για να λευκάνετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, θα πρέπει να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα σόδας στη οδοντόβουρτσα και να τα τρίψετε ή μπορείτε να προσθέσετε λίγο σόδα στην οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε τακτικά.

Χυμός λεμονιού

Για να λευκάνετε τα δόντια σας με λεμόνι, θα πρέπει να προετοιμάσετε μια πάστα με μια μικρή ποσότητα αλατιού και χυμού λεμονιού. Μπορείτε επίσης αντί για αλάτι να προσθέσετε μαγειρική σόδα. Θα πρέπει να τρίψετε αυτή την πάστα στα δόντια σας αρκετά, πριν ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό.

Μηλόξιδο

Αναμίξτε μια μικρή ποσότητα ξύδι μηλίτη με μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Με αυτή την πάστα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ καλά πριν ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο κρύο νερό.

Δάφνη

Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος λεύκανσης δοντιών. Χρησιμοποιείστε φλούδα πορτοκαλιού και φύλλα δάφνης και αλέστε τα. Στη συνέχεια, τρίψτε αυτό το μείγμα στα δόντια σας, προσέχοντας να το εφαρμόσετε παντού. Τέλος, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με νερό.

Σέλινο

Κάντε μια προσπάθεια και μασήστε τακτικά μήλα, σέλινο, καρότα και μπρόκολο. Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Και τέλος…

Κάνετε ό,τι μπορείτε να αποφύγετε τα σκούρα ποτά και να καπνίζετε. Εάν πίνετε κάτι σαν καφέ ή τσάι, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας ή τουλάχιστον να ξεπλένετε το στόμα σας αμέσως μετά την κατανάλωση, για να αποφύγετε τους λεκέδες στα δόντια σας.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr