Λαζάνια πράσινα με ροκφόρ

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Influence:

Μια πολύ γευστική πρόταση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα σε χρώμα, σε αρώματα και σε γεύση. Είστε έτοιμοι να τη δοκιμάσετε;

Υλικά

600 γρ. Λαζάνια πράσινα

350γρ. Ροκφόρ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2/3 φλ. Γάλα

1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα όπου βράζει νερό ρίχνετε λίγο αλάτι και τα λαζάνια. Αφού βράσουν τα σουρώνετε καλά.
  • Μέσα σε ένα μικρό μπολ λιώνετε το ροκφόρ με το πηρούνι.
  • Σε κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει και εκεί ρίχνετε το ροκφόρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Όταν βράσουν τα λαζάνια, τα σερβίρετε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα του ροκφόρ.
  • Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις. Τα σερβίρετε αμέσως.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.