Το λαχανικό του Μήνα: Λάχανο

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Το φρέσκο, σκουρόχρωμο λάχανο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και πολύ διαιτητικό. Είναι διάσημο για  την περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, γεγονός που το τοποθετεί ψηλά στην κλίμακα ORAC. Είναι επίσης άριστη  πηγή βιταμίνης C και  Κ, Φολικού οξέως, Ασβεστίου, Φωσφόρου,  Μαγνησίου και Καλίου.

Καταναλώστε το καθημερινά  για να :

  • Προστατέψετε τον οργανισμό σας από απλές ή πιο σοβαρές ασθένειες
  • Μειώσετε την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας
  • Ρυθμίσετε την αρτηριακή σας πίεση
  • Ενισχύσετε τη λειτουργία της καρδιάς
  • Δυναμώσετε τα κόκκαλά σας
  • Προστατευτείτε από τη νόσο Alzheimer
  • Θρέψετε την επιδερμίδα σας
  • Βελτιώσετε την υγεία του συνδετικού ιστού, των δοντιών και των ούλων
  • Ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας
  • Νιώσετε χορτάτοι παίρνοντας  ελάχιστες  και πολύτιμες θερμίδες (μόνο 35 kcal/ φλιτζάνι)

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Εκπαιδευτικός – Διατροφολόγος με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού…