Λάθη που πρέπει ν’ αποφεύγουν οι κυρίες στο φλερτ

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Το φλερτ είναι έκφανση μίας υγιούς ζωής. Έχουμε όμως παρατηρήσει ότι, όταν θέλουμε να κερδίσουμε την προσοχή του αγαπημένου μας, τότε η τέχνη του φλερτ και η προσέγγιση ενός ωραίου και με αυτοπεποίθηση άντρα φαντάζει δύσκολη, ειδικά για τις πιο συνεσταλμένες, που μπορεί να τους προκαλέσει ιδιαίτερο άγχος. Καμιά φορά, αρκεί απλά ένα βλέμμα για να μας κάνει να χάσουμε τα λόγια μας. Η αμηχανία που μας προκαλεί η διαδικασία του φλερτ μπορεί ως ένα βαθμό να είναι χαριτωμένη, μπορεί όμως και να μας κοστίσει μία καλή εντύπωση και να καταστρέψει τα πάντα.

Ορίστε δώδεκα από τα χειρότερα λάθη που διαπράττουμε όταν φλερτάρουμε, για εσάς που θέλετε να είστε ήρεμες και με αυτοπεποίθηση σε αυτήν την καθοριστική πρώτη εντύπωση.

 Θεωρείτε δεδομένο ότι ξέρει πως σας αρέσει

Γενικά, δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες να περιμένουν από τους άντρες να καταλάβουν το ενδιαφέρον τους και πρώτοι εκείνοι να κάνουν την κίνηση. Μην θεωρείτε ότι ο εκλεκτός της καρδιάς σας πρόκειται να καταλάβει το ενδιαφέρον σας απλά επειδή ντυθήκατε στα καλά σας. Αντίθετα, μπείτε στον κόπο να του εκδηλώσετε ενεργά το ενδιαφέρον σας για να ξεκινήσει μία γνωριμία, ειδάλλως δεν πρόκειται ν’ αντιληφθεί από μόνος του ότι του αρέσετε και ίσως βαρεθεί.

Μην είστε αλαζονικές

Η υπερβολική έκθεση του εαυτού μας στα κοινωνικά δίκτυα και η θετική κριτική που λαμβάνουμε για τις φωτογραφίες μας μπορεί να μας οδηγήσουν να εκπέμπουμε υπερβάλλουσα αυτοπεποίθηση, ίσως και αυταρέσκεια. Όταν φλερτάρετε με έναν συνεσταλμένο άντρα, μην πασχίζετε ν’ αποδείξετε ότι δεν έχετε ανασφάλειες, και μην καταβάλλεστε από το άγχος να δείχνετε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όσον αφορά το φλερτ με έναν άντρα με αυτοπεποίθηση, στην προσπάθειά σας να δείχνετε και εσείς σίγουρη για τον εαυτό σας, προσέξτε να μην γίνεστε αμυντική γιατί κάτι τέτοιο λειτουργεί απωθητικά για εκείνον.

Το παρακάνετε με το γέλιο

Για τους άντρες, το χιούμορ αποτελεί τρόπο επιβεβαίωσης της γοητείας του ή τρόπο θέρμανσης του δεσμού. Είναι λοιπόν απαραίτητο η επικοινωνία σας να περιλαμβάνει το γέλιο. Ωστόσο δε χρειάζεται να υποκρίνεστε σε κάθε τι που λέει.

 

Αναφέρετε άντρες που απορρίπτετε

Είναι σοβαρό ατόπημα. Σκεφθείτε πώς τον κάνετε να αισθανθεί: Πρώτον νιώθει ότι δεν είναι ο μοναδικός που διεκδικεί την καρδιά σας και, ακόμη χειρότερα δημιουργείτε την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν ενδιαφέρεται να χτίσει μία μακρόπνοη σχέση.

Υπερβολικό Αλκοόλ

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε να όριά σας και να πιείτε τόσο όσο είναι αρκετό για να αισθάνεστε χαλαρή και ευδιάθετη. Δεν επιτρέπεται να φέρετε τον άντρα που σας ενδιαφέρει στη δυσάρεστη θέση να σας συνεφέρει ή να πρέπει να σας συνοδεύσει. Επίσης, μεθυσμένη να είστε βέβαιη ότι δε δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό.

 

Υπερβολικός Ενθουσιασμός

Η τέχνη του φλερτ είναι απαιτητική για όλους. Όσο όμως και αν υπάρχουν κανόνες, το βασικότερο πράγμα σε μία γνωριμία είναι να είστε φυσική. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας για τον άντρα απέναντί σας, ακούγοντάς τον προσεκτικά και αφήνοντας τη γνωριμία να εξελιχθεί με τον καιρό. Μην μπείτε στον πειρασμό να δείξετε ένα άλλο πρόσωπο από αυτήν που είστε, γιατί κάτι τέτοιο είναι κοντόφθαλμο και παροδικό.

Ψυχρή και απόμακρη

Σε κανέναν άντρα δεν αρέσει να αισθάνεται ότι τον δοκιμάζουν. Επίσης, όπως και σε εσάς έτσι και στον άντρα που σας ενδιαφέρει, δεν αρέσει να αισθάνεται ότι είναι δεύτερη επιλογή. Η στρατηγική της ψυχρής και αδιάφορης γυναίκας είναι ανώφελη και κυρίως επικίνδυνη, αφού μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Ψέμα

Ούτε καν τα «αθώα και χαριτωμένα» ψέματα. Το ψέμα διαβρώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, πόσω μάλλον να ξεκινά μία σχέση με ψέματα. Σκεφτείτε ότι πάνω απ’ όλα θέλετε ο άντρας αυτός να ερωτευθεί εσάς και όχι την πλασματική πραγματικότητα που του παρουσιάζετε.  Τέλος, μη βάζετε τον εαυτό σας στον κίνδυνο να εκτεθείτε, γιατί τελικά η αλήθεια μαθεύεται.

Αποκλειστικά διαδικτυακό φλερτ

Η άνεση του φλερτ μέσα από το διαδίκτυο μπορεί να σάς αποθαρρύνει από το να συναντήσετε τον άντρα αυτό από κοντά. Ίσως ο ίδιος να είναι πολύ ντροπαλός για να σας ζητήσει μία συνάντηση, αν όμως θέλετε μπορείτε εσείς να το ζητήσετε. Αν αρνηθεί, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, συνεχίστε τη ζωή σας γιατί σας αξίζει κάτι διαφορετικό.

Τον παρακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως το Facebook, είναι  αλήθεια ότι μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει. Να είστε όμως προσεκτική με τον χρόνο που περνάτε προσπαθώντας να τον ψυχολογήσετε από το διαδικτυακό του προφίλ, και να είστε προσεκτική με τις εκδηλώσεις σας. Πάντα να θυμάστε ότι υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι να του κινήσετε το ενδιαφέρον.

 

Υποκρίνεστε ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα

Όσο και αν σας αρέσει αυτός ο άνδρας, το να υποκρίνεστε ότι η μπάντα του είναι η αγαπημένη σας, ή ότι έχετε τα ίδια χόμπι είναι μία μορφή ψέματος. Αν η γνωριμία αυτή προχωρήσει,  τότε θ’ αποκαλυφθεί η αλήθεια και ίσως βρεθείτε εκτεθειμένη.

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…