Ξύλινες γλάστρες για την βεράντα και τον κήπο

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι απολαμβάνουμε να μαζευόμαστε με την οικογένεια ή τους φίλους μας στους κήπους και στις βεράντες. Συχνά πάλι, νιώθουμε την ανάγκη να καταφύγουμε στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών για να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την πίεση της καθημερινότητας. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο οι χώροι αυτοί να είναι όμορφα διακοσμημένοι με φυτά και λουλούδια που τονώνουν την ψυχολογία μας. Και μάλιστα, δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε πλαστικές γλάστρες για να φυτέψετε εκεί τα διάφορα άνθη. Μπορείτε μόνοι σας με εύκολο τρόπο να φτιάξετε τις δικές σας ξύλινες γλάστρες από παλέτες!

Φυσικά, πολλές κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν και από σανίδες ή οποιοδήποτε είδος ανάλογου φτηνού ξύλου, όμως οι παλέτες είτε αυτούσιες, είτε αν ξεκαρφώσετε από αυτές τα ξύλα που σας χρειάζονται, είναι όχι μόνον ο πιο κατάλληλος αλλά και ο οικονομικότερος τρόπος για τέτοιες κατασκευές.

O τρόπος κατασκευής δεν είναι καθόλου δύσκολος, ακόμη και για τους αρχάριους, θα χρειαστεί μόνο να κόψετε κάποια κομμάτια από τις παλέτες ή και να ξεκαρφώσετε  σανίδες τους, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος της γλάστρας που θέλετε να φτιάξετε και στη συνέχεια να τα συναρμολογήσετε με ξυλόπροκες ή ένα κοινό ηλεκτρικό τρυπάνι και βίδες  δίνοντας την μορφή και το σχήμα που θέλετε.

Οδηγίες κατασκευής

Παίρνετε 5 ξύλα και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ανάμεσα τους μικρά τετράγωνα ξύλα ως στηρίγματα μεταξύ τους. Τέλος, τοποθετείτε 4 ξύλινα πόδια και είναι έτοιμο!

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε τις γλάστρες και με έναν ακόμα τρόπο

Ενώστε τα ξύλα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα κουτί και στο τέλος προσθέστε τα ξύλινα πόδια. Για να γίνει ακόμη πιο όμορφη η παλέτα, βάψτε τα ξύλα με χρώμα της επιλογής σας.

Έξυπνη συμβουλή

Για να παραμείνουν ανεπηρέαστες από το νερό ποτίσματος, αφού τις περάσετε με βερνίκι ξύλου ή και χρώμα και στη συνέχεια με προστατευτικό βερνίκι για την υγρασία και πριν τοποθετήσετε χώμα, επενδύστε το εσωτερικό τους με χοντρό πλαστικό, ανοίγοντας απλώς τρύπες στο κάτω μέρος του για την σωστή αποστράγγιση των φυτών.

Μετά από αυτό ο κήπος σας ή η βεράντα σας θα αλλάξει τελείως μορφή κι εσείς δε θα θέλετε να απομακρυνθείτε από εκεί τα απογεύματα του καλοκαιριού!

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.