Νηστίσιμες συνταγές: Κριθαράκι με μανιτάρια, πιπεριές και δεντρολίβανο

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Τα ζυμαρικά είναι ιδανικές συνταγές για αυτούς που πιστεύουν και τηρούν εβλαβικά το έθιμο της νηστείας. Για αυτό και θα προτείνουμε κριθαράκι με μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές και δεντρολίβανο.

Υλικά:

250 γρ. Κριθαράκι ψιλό

250 γρ. Μανιτάρια πόρτο μπέλο χοντροκομμένα

2 πιπεριές φλωρίνης χοντροκομμένες

400γρ. Ντομάτα τριμμένη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για πέντε λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο.
  • Τα γυρνάμε με κουτάλα για δύο με τρία λεπτά να τσιγαριστούν και προσθέτουμε το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
  • Αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για είκοσι έως εικοσιπέντε λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  • Αλατίζουμε προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…