Κότσι αρνιού στη γάστρα με πατάτες

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Το αρνάκι στη γάστρα είναι ένα πολύ εντυπωσιακό φαγητό, πεντανόστιμο και μυρωδικό. Είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή τραπέζια με φίλους. Συνοδεύεται απαραίτητα με κόκκινο κρασί για να δέσει το κέφι της παρέας.

Υλικά

5 τεμ. Κότσι αρνίσιο

1 λίτρο ζωμός αρνίσιος

2 κρεμμύδια ξερά

2 πατάτες

5 καρότα

2 φύλλα δάφνης

3 σκελίδες σκόρδο

2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι

Αλάτι-πιπέρι

Φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε στη συνέχεια σε κύβους του ενός εκατοστού.
  • Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα κότσια από πάνω.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 5 ώρες.
  • Ελέγχουμε να έχει μαγειρευτεί το κρέας (πρέπει με το πάτημα του πηρουνιού να σπάει) παίρνουμε το ζωμό από τη γάστρα και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει καλά, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού δέσει η σάλτσα μας, περιχύνουμε με αυτή το κότσι.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.