Κολοκυθάκια γεμιστά με παρμεζάνα και καρύδια

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Όσο απομακρυνόμαστε από τις γιορτές είναι καλό να επανέλθουμε στη διατροφή μας και να αρχίζουμε να τρώμε πιο ελαφρά και υγιεινά. Γι’ αυτό σας προτείνουμε μια γευστική συνταγή, ιδανική για χορτοφάγους αλλά και για όσους θέλουν να βάλουν γεύση και υγεία στο πιάτο τους.

Υλικά

2 μεγάλα κολοκυθάκια

100γρ. Καρύδια κοπανισμένα

120γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

80γρ. Ψίχα ψωμιού

150 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα σόγιας

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα κολοκυθάκια στα δυο κατά μήκος και τα αδειάζετε από την ψίχα τους.
  • Ψήνετε τα αδειασμένα μισά κολοκυθάκια και την κολοκυθόψιχα στον ατμό για 10 λεπτά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Ζεσταίνετε το γάλα και βάζετε την ψίχα ψωμιού να μουλιάσει.
  • Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε.
  • Ενσωματώνετε την κολοκυθόψιχα, τα καρύδια, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζετε τα μισά κολοκύθια με το μίγμα και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.