Κοκκινιστές μπάμιες

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Τώρα που φθινοπώριασε είναι η κατάλληλη εποχή για λαδερά φαγητά. Είναι υγεινά, ανάλαφρα και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Και άλλωστε είναι από τις κλασικές γεύσεις ελληνικής κουζίνας. Μια από τις πρώτες επιλογές σας αξίζει να είναι οι μπάμιες κοκκινιστές. Με σάλτσα ντομάτας και τυρί φέτα για συνοδευτικό είναι πεντανόστιμες.

Υλικά

700γρ. μικρές μπάμιες

400γρ, ντομάτες

200γρ. κρεμμύδια

1 ματσάκι μαϊντανό

3 σκελίδες σκόρδο

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

150ml ξύδι από κρασί

Ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε τις μπάμιες. Αφαιρείτε το κοτσάνι προσέχοντας να μην πειραχτεί το περίβλημα.
  • Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, τις καλύπτετε με κρύο νερό, προσθέτετε το ξύδι και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 1 ώρα.
  • Καθαρίζετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
  • Ζεματίζετε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβετε και κόβετε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι.
  • Ροδίζετε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα κρατάτε.
  • Ρίχνετε τις μπάμιες σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένετε σε κρύο νερό.
  • Τις στραγγίζετε πολύ καλά και τις ροδίζετε σε σιγανή φωτιά στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, λίγο ζάχαρη, αρκετό πιπέρι και 150ml νερό.
  • Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.
  • Πλένετε και ξεχωρίζετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού πριν τα ψιλοκόψετε. Τα προσθέτετε στις μπάμιες.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.