Κόκκινες πιπεριές στο φούρνο

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Ζουμερές κόκκινες πιπεριές αρωματισμένες με σκόρδο και μαϊντανό. Είναι ιδανικές για να νοστιμίσετε τα σάντουιτς ή όταν έχετε φτιάξει ζεστές σαλάτες (π.χ. πατατοσαλάτα). Βάζετε το μπολ στο ψυγείο και τρώτε κάθε φορά όση ποσότητα θέλετε. Αντέχουν για αρκετές μέρες!

Υλικά

1 κ. κόκκινες Πιπεριές

1 (μικρό) κρασοπότηρο Νερό 

Ελαιόλαδο

2-3 σ. Σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τις πιπεριές αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους.
  • Τις πλένετε πολύ καλά.
  • Ετοιμάζετε το φούρνο να προθερμανθεί ρυθμίζοντάς το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασια.
  • Ύστερα τοποθετείτε τις πιπεριές στο ταψί, -δεν χρειάζεται να αφήσετε κενό ανάμεσα τους- και τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Προσθέτετε το νερό και αφήνετε τουλάχιστον 15 λεπτά να ψηθούν ή μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η σάρκα.
  • Βγάζετε το ταψί και γυρίζετε από την άλλη μεριά τις πιπεριές.
  • Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.
  • Όταν έχουν ψηθεί οι πιπεριές κλείνετε το φούρνο και τις αφήνετε μερικά λεπτά ακόμη.
  • Βγάζετε το ταψί και περιμένετε να κρυώσουν οι πιπεριές, ύστερα τις ξεφλουδίζετε.
  • Σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ με επίπεδο πάτο βάζετε μέσα τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τις καλύπτετε με ελαιόλαδο.
  • Μετά από μια ώρα είναι έτοιμες.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.