Κέικ σοκολάτας με καφέ και γλάσο σοκολάτας

Συντάκτης: Αναστασία Πάλιου

Κέικ σοκολάτας με καφέ και γλάσο σοκολάταςΟι λάτρεις της σοκολάτας και του καφέ θα ενθουσιαστούν με αυτή τη συνταγή για κέικ. Φουλ της σοκολάτας με το γλάσο να ρέει από επάνω και τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ κρυμμένες μέσα σε αυτό το νόστιμο κέικ που συνοδεύει κάθε είδους αγαπημένο ρόφημα!

Υλικά

1 ¾ φλ. αλεύρι που φουσκώνει

1 φλ. ζάχαρη

¾ φλ. κακάο σκόνη

2 αυγά

1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

¾ φλ. νερό

¾ φλ. γάλα

¼ φλ. σπορέλαιο

1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Για το γλάσο

125 γρ. κουβερτούρα

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, να πήξουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά όπως αλεύρι, σόδα, κακάο, καφέ. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε τα υγρά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών τα στερεά και τα υγρά υλικά εναλλάξ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε στους 180oC για 20′-30′, ανάλογα το φούρνο.
  • Για το γλάσο, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ.

Συντάκτης: Αναστασία Πάλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr