Ηθοποιοί που τραυματίστηκαν στα γυρίσματα ταινιών

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Το να είσαι ηθοποιός και μάλιστα μεγάλων παραγωγών δεν είναι τελικά τόσο εύκολη υπόθεση. Μπορεί μάλιστα πολλές φορές να γίνει αρκετά επικίνδυνο, αφού πολλές είναι οι περιπτώσεις αστέρων του Hollywood που τραυματίστηκαν, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο χάριν της τέχνης. Ας δούμε μερικές απο αυτές.

Brad Pitt

Ο συγκεκριμένος μπήκε πραγματικά στο πετσί του ρόλου, αφού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Τροίας, του συνέβη κάτι εξαιρετικά περίεργο. Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε, ο Brad στην ταινία υποδυόταν τον Αχιλλέα που πέθανε απο τον τραυματισμό της γνωστής αχιλλείου πτέρνας. Ο ηθοποιός πράγματι τραυμάτισε τον αχίλλειο τένοντά του. Τί ειρωνεία…

Leonardo Di Caprio

Στο Django Unchained, ο αγαπημένος Leo έχει μια σκηνή στην οποία απλά μιλάει και χτυπά το χέρι του στο τραπέζι. Ο ίδιος λοιπόν χτύπησε τόσο δυνατά το χέρι του στο τραπέζι, που το ποτήρι που βρισκόταν μπροστά του έσπασε με αποτέλεσμα να κοπεί. Μάλιστα όχι απλά κόπηκε, αλλά χρειάστηκε και ράμματα.

Sylvester Stallone

Mε τόσες ταινίες Rocky αλλά και Rambo στην πλάτη του, ήταν αναμενόμενο να βρίσκεται στη λίστα. Ο ίδιος λόγω της φύσης των ταινιών έχει τραυματιστεί πολλάκις. Απλά για να αναφέρουμε κάποια απο τα τραύματά του, είναι πάρα πολλά ράμματα ειδικά στην ταινία Rocky II και μια διάσειση στο Rocky III.

Johnny Depp

Άγιο είχε ο γνωστός ηθοποιός στην ταινία Τhe Lone Ranger. Κατα τη διάρκεια της ιππασίας με το άλογό του για τις ανάγκες του ρόλου, έπεσε απο το άλογο, το οποίο μάλιστα στη συνέχεια τον ποδοπάτησε. Ευτυχώς ο Depp σηκώθηκε όρθιος με κάποιους μικρούς τραυματισμούς.

Viggo Mortensen

Ο Mortensen αποτελεί πραγματικά παράδειγμα σωστού ηθοποιού. Στο Lord of the Rings, υπέστη όχι έναν, αλλά δύο τραυματισμούς και παρόλα αυτά συνέχισε ακάθεκτος, εκμεταλλευόμενος μάλιστα τον πόνο που αισθανόταν για να είναι πιο εκφραστικός στην ερμηνεία του. Ο ίδιος έσπασε το δάχτυλό του, κλωτσόντας ενα κράνος, αλλά και το δόντι του. Ωστόσο το κόλλησε και συνέχισε το γύρισμα. Τελικά η τέχνη θέλει θυσίες…

Charlize Theron

O σκηνοθέτης της είπε να ουρλιάξει, αλλά μάλλον το παράκανε. Στο ρόλο της κακιάς βασίλισσας στην ταινία Snow White and the Huntsman η Theron φώναζε αρκετές φορές οργισμένη για τη Χιονάτη. Σε μια σκηνή μάλιστα φώναξε τόσο πολύ, που έσκισε έναν μυ στο στομάχι της.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.