Ιδέες για καλοκαιρινή διακόσμηση του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας και του μπάνιου

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Καλοκαιρινές εικόνες και αρώματα παραλίας, θέλουμε να έχει φέτος το σπίτι μας, ακόμα και εάν ζούμε στο κέντρο της πόλης, ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να πάμε διακοπές. Ανάλογα με το στυλ διακόσμησης εσωτερικού χώρου που προτιμάτε, έχουμε την καλοκαιρινή πρόταση που σάς ταιριάζει.

Ξεκινώντας από το σαλόνι, καλό θα ήταν για αρχή να αφαιρέσουμε όλα τα “βαριά” αντικείμενα, όπως ριχτάρια ή χοντρές κουρτίνες, ή πετσετάκια και να δώσουμε έμφαση στα έντονα χρώματα και το απλό στυλ διακόσμησης.

Στα τραπεζάκια, τα σκαμπό και τις θήκες καλό θα ήταν να υπάρχουν ρίγες ή μοτίβα σε έντονο χρώμα.  Διάφορες κατασκευές από καλοκαιρινά σύμβολα, όπως κοχύλια, πέτρες, άγκυρες και αστερίες, θα δώσουν ένα πιο ανάλαφρο ύφος στο σπίτι σας. Διακοσμητικά και πίνακες με θέματα καλοκαιριού, λουλούδια και αρωματικές πέτρες με αρώματα που θυμίζουν κάτι από καλοκαιρινές διακοπές, επιβάλλονται, σύμφωνα με τους διακοσμητές.

Οδεύοντας προς το υπνοδωμάτιο, θα μπορούσατε να αφαιρέσετε από τα παράθυρα εντελώς τις κουρτίνες, καθώς είναι στη μόδα τα τζάμια άνευ κουρτίνας φέτος. Στους τοίχους και στα έπιπλα, θα ήταν καλό να προτιμηθούν παλ χρωματικοί τόνοι.

Στην κρεβατοκάμαρα επίσης θα ταίριαζαν μαξιλάρια με ρίγες σε αποχρώσεις του άσπρου και του μπλε, ορισμένα γαλάζια έπιπλα (όπως συρταριέρες ή κουτιά αποθήκευσης) και αρωματικά κεριά. Τέλος, ένας πίνακας του γούστου σας σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα, θα έδινε ένα διαφορετικό ύφος στο χώρο.

Ένα μπάνιο με κορνίζες κρεμασμένες στον τοίχο που περιλαμβάνουν καλοκαιρινές φωτογραφίες, σίγουρα δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Ούτε τα κεράκια. Ούτε οι θήκες για σαπούνια από κοχύλια. Μια κουρτίνα μπάνιου σε χρώμα μπλε και άσπρες λεπτομέρειες, θα δώσουν στο μπάνιο σας καλοκαιρινή αύρα.

Γενικώς μην διστάσετε να βάλετε μπλε τόνους σε κάθε εσωτερικό χώρο. Έρευνες έχουν δείξει πως οι αποχρώσεις του μπλε, βοηθούν στην χαλάρωση και την ηρεμία, στη μείωση του άγχους και την αποδοτικότητα. Εκτός των άλλων, θυμίζει παραλία.

Αν ωστόσο οι προτροπές των ειδικών δεν σάς πείθουν και θέλετε το σπίτι σας να θυμίζει κάτι από το νησί που επισκεφθήκατε- ή που θέλετε να επισκεφθείτε, και πάλι έχουμε προτάσεις για εσάς.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr