Ιδέες Διακόσμησης του Εφηβικού Δωματίου

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Η εφηβεία σηματοδοτεί το ξύπνημα της προσωπικής έκφρασης του κάθε ανθρώπου. Παράλληλα στη διάρκεια αυτής τα παιδιά έχουν την ανάγκη για ιδιωτικότητα, ανεξαρτησία και κοινωνικοποίηση κυρίως με τους συνομήλικους τους. Η ιδανική διακόσμηση του υπνοδωματίου του έφηβου γιού σας επιτυγχάνεται λοιπόν, με βάση τους δύο αυτούς άξονες.

Το δωμάτιο του έφηβου πρέπει να υπόσχεται την προσωπική του έκφραση, είτε μέσω των χρωμάτων της προσωπικής του προτίμησης, είτε μέσα από τα διακοσμητικά που θέλει να τον περιβάλλουν, είτε με τα κάθε λογής χρηστικά αντικείμενα με τα οποία εξασκεί τις αγαπημένες του ασχολίες.

Θεμελιώδες στοιχείο του εφηβικού υπνοδωματίου είναι η άνεση, η πρακτικότητα και η φιλοξενία. Κατά τη διάρκεια του γυμνασίου και του λυκείου ο γιός σας χρειάζεται να ζει σε έναν χώρο που θα αποτελεί το αγαπημένο του καταφύγιο για τη μελέτη και τη ανάπαυσή του, χώρο συγκέντρωσης και έκφρασης.

Το εφηβικό υπνοδωμάτιο οφείλει να είναι πρακτικό και πολυμορφικό, όπως τα εικονιζόμενα εφηβικά υπνοδωμάτια παρακάτω:

Οι πρωτότυπες επιτοίχιες κρεμάστρες προδίδουν ζωντάνια στη διακόσμηση και λειτουργικότητα: το παιδί μπορεί να κρεμά σε αυτές τα πράγματά του, αντί να τα εγκαταλείπει στο πάτωμα.

Παράλληλα με τα στοιχεία διακόσμησης που πλέον απηχούν την προσωπικότητα του έφηβου, το υπνοδωμάτιο πρέπει να μεριμνά για την ύπαρξη μεγάλων αποθηκευτικών χώρων.

Ένα υπνοδωμάτιο που μοιάζει με προθάλαμο του αγοριού στα όνειρά του.

Κάθε τι μέσα στο δωμάτιό του πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητά του.

Η μέριμνα για φιλοξενία και άνεση είναι απαραίτητη κατά τη διαμόρφωση του εφηβικού δωματίου. Στην πραγματικότητα ο έφηβος διαμορφώνει τον κύκλο των σχέσεών του κατά την εφηβεία. Ο προσωπικός του χώρος πρέπει να προσελκύει όχι μονάχα τον ίδιο, αλλά και τους αγαπημένους του φίλους.

Ως μαθητής, ο έφηβος και οι γονείς του διαπιστώνουν την χρησιμότητα των πολλών ντουλαπιών, ραφιών και σύνθετων επίπλων.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2 3

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…